Μπαίνουν και οι σχολικές εφορείες στον μύλο της μεταρρύθμισης

Μπαίνουν και οι σχολικές εφορείες στον μύλο της μεταρρύθμισης

Όσα ανέφεραν στην εκπομπή «Παρασκήνιο» Μ. Μουσιούττας και Ζαχαρίας Κυριάκου

Πολλά είναι τα ανοικτά ζητήματα για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως κατέγραψε και σε χθεσινό της ρεπορτάζ 15/10 η Offsite.

Ένα από τα ανοικτά ζητήματα το οποίο αναδείχθηκε και την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή «Παρασκήνιο» στην Digital είναι και το θέμα των σχολικών εφορείων και τι τελικά μέλει γενέσθαι και που θα καταλήξουν με την μεταρρύθμιση. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρασκήνιο» της Digital την Τετάρτη 13/10 ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ - Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαρίνος Μουσιούττας και ο Δήμαρχος Έγκωμης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Δήμων, Ζαχαρίας Κυριάκου αναφέρθηκαν και στο θέμα των σχολικών εφορείων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα ο Ζαχαρίας Κυριακού ανέφερε ότι υπήρχε αρχικά πρόνοια στο νομοσχέδιο για υπαχθούν στους Δήμους και οι σχολικές εφορείες γεγονός που έφερε αντιδράσεις από πλευράς τους και υπήρξε μια περίοδος χάριτος για να συνεχίσουν να λειτουργούν για τα επόμενα πέντε χρόνια και με την προοπτική μετά και αφού οι Δήμοι στεριώσουν και αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται μελλοντικά να υπαχθούν υπό τους Δήμους και οι σχολικές εφορείες. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής Λευκωσίας, Μαρίνος Μουσιούττας, επειδή υπήρχαν φανατικά αντικρουόμενες απόψεις, με φανατικούς υποστηριχτές να ενταχθούν στους Δήμους και φανατικούς υποστηριχτές να μην ενταχθούν στους Δήμους βρέθηκε η χρυσή τομή που μετακυλά το πρόβλημα πιο κάτω και θα παραμείνουν ως έχουν ως το 2029 και ακολούθως θα ενταχθούν. 

Έτσι όπως είπε δίνεται ο χρόνος για να μπουν σοφότερες σκέψεις το 2024 όταν θα λειτουργήσουν οι νέοι Δήμοι για να δουν πως λειτουργούν.

Καταληκτικά σημειώνεται ότι πηγές από την συντονιστική επιτροπή Σχολικών Εφορείων τόνισαν στην Offsite ότι αναμένουν από την Βουλή όπως προχωρήσει σε αφαίρεση από το νομοσχέδιο της πρόνοιας να ενταχθούν κάτω από τους Δήμους το 2029 και να παραμείνουν ως έχουν σήμερα.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο την εκπομπή «Παρασκήνιο»:

Home