Μπαστσερί: Δεν θα γίνουν συνομιλίες στη βάση ομοσπονδίας

Μπαστσερί: Δεν θα γίνουν συνομιλίες στη βάση ομοσπονδίας

Όλα όσα είπε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα

Ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστσερί δήλωσε ότι δεν έχει σημασία πια τι διαδραματίστηκε στο Κρανς Μοντανά, επειδή δεν πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες στη βάση της ομοσπονδίας, αλλά πρέπει να συζητηθεί λύση δύο κρατών, γράφει η Güneş, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ.  

Σε ομιλία του κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του «μουσείου εθνικού αγώνα και κέντρου για τον τουρκικό κόσμο» στην κατεχόμενη Μόρφου, ο Μπαστσερί υποστήριξε εκ νέου ότι η ασφάλεια, η επιβίωση και η ευημερία των Τουρκοκυπρίων είναι η κόκκινη γραμμή για την Τουρκία.

 

Απαντώντας σε αναφορές, που δημοσιεύτηκαν στον κυπριακό Τύπο, για τα γεγονότα στο Κρανς Μοντανά, ο Μπαστσερί ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Τουρκία υποχώρησε από αυτή την κόκκινη γραμμή της στη Διάσκεψη, που διεξάχθηκε στο Κρανς Μοντανά στην Ελβετία.

 

Σημειώνοντας ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ο Μπαστσερί υποστήριξε ότι το ελληνο-ελληνοκυπριακό δίδυμο εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  

Αναφέροντας ότι δεν έχει σημασία πια τι συνέβη στο Κρανς Μοντανά, επειδή δεν θα διεξαχθούν πλέον συνομιλίες στη βάση της ομοσπονδίας, ο Μπαστσερί εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να συζητηθεί μια λύση, στην οποία τα δύο κράτη θα μπορούν να ζουν το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε συνεργασία.

ΚΥΠΕ

Home