Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις στο Βαρώσι

Offsite Team -
06.10.2020 - 21:41

Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις στο Βαρώσι

Thumbnail
"Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη"

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και εξελίξεις σχετικά με το Βαρώσι και ότι η ΕΕ θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ δήλωσε ότι "η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια".

"Αυτές θα προκαλέσουν μεγαλύτερες εντάσεις και ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες για την επανάληψη των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού", είπε.

"Αυτό που είναι επείγον τώρα είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και όχι η δημιουργία μεγαλύτερων διχασμών", προέτρεψε ο Μπορέλ.

"Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως τόνισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Οκτωβρίου", επανέλαβε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

"Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου. Ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει απαραίτητος", σημειώνει.

ΚΥΠΕ

Home