Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μυριάνθους: Ικανοποίηση για σχέδιο τουρισμού

Offsite Team -
21.01.2020

Μυριάνθους: Ικανοποίηση για σχέδιο τουρισμού

Thumbnail
Τι ανέφερε για τουρισμό και καύσιμα

Σε δήλωση προέβη ο  βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους για το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στον τουρισμό και για την αύξηση της τιμής καυσίμων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυριάνθους: “Σε ότι αφορά την ενημέρωση που είχαμε από τον Υφυπουργό Τουρισμού για το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας διότι οι σχεδιασμοί που γίνονται σε συνδυασμό με τα νέα τουριστικά προϊόντα τα οποία αναζητεί ο τουρίστας, θεωρούμε ότι βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση.

Μας ειπώθηκε ότι θα δοθεί έμφαση για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και των ακριτικών περιοχών σε συνδυασμό με την πρόταση νόμου που καταθέσαμε και ψηφίστηκε για την αδειοδότηση μη αδειούχων τουριστικών καταλυμάτων που επηρέαζε την περιφέρεια. Αυτή την στιγμή δηλώθηκε από τον Υφυπουργό ότι θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και θα εκδοθεί σύντομα και ειδικό εγχειρίδιο που να κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους πώς να προχωρήσουν και στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Σήμερα τύχαμε επίσης ενημέρωσης από τον Υπουργό Ενέργειας ο οποίος μας ανέφερε ότι με βάση τις δεσμεύσεις που είχαμε από την ΕΕ στην εισαγωγή εναλλακτικών πηγών ενέργειας στην κυπριακή αγορά, έχουμε καλύψει τον στόχο μας σε ότι αφορά τον κομμάτι ψύξη – θέρμανση. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και με τις αδειοδοτήσεις για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και θα καλυφθεί ο στόχος που τέθηκε από την ΕΕ ώστε να μην κινδυνεύουμε με πρόστιμα.

Σε ότι αφορά της εισαγωγή βιοκαυσίμων στην αυτοκίνηση φαίνεται ότι ο στόχος αυτός με το διάταγμα που έχει εκδοθεί, από το 5% που είναι σήμερα το ποσοστό χρήσης, θα πάει στο 7%. Αλλά σίγουρα είναι αδύνατο να φτάσουμε στο 10% που επιβάλλει η ΕΕ. Έχει αναφερθεί ότι στην τιμή του πετρελαίου δεν θα τύχει οποιασδήποτε αύξησης αλλά μόνο η τιμή της βενζίνης κατά 2.5%.

Δυστυχώς φαίνεται να μην λειτουργεί η ελεύθερη αγορά πώλησης καυσίμων. Ενώ η τιμή στα καύσιμα μετά την ψήφιση από τη Βουλή περιμέναμε να μειωθεί κατά 5 σεντς, οι ανησυχίες της ΕΔΕΚ επιβεβαιώθηκαν και μέσα σε ένα χρόνο η τιμή αυτή αυξήθηκε 25 σεντς. Συνεπώς επιτέλους θα πρέπει να γίνει ένας πιο σημαντικός μηχανισμός ελέγχου ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήνει περιθώρια σε κάποιους να χειραγωγούν την αγορά και να εκμεταλλεύονται τα σκαμπανεβάσματα της διεθνούς τιμής των καυσίμων”

 

Home