Νέα διαμάχη Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για την πανδημία

Νέα διαμάχη Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για την πανδημία

Απαντά στις επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας το Προεδρικό

Απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ δίνει το Προεδρικό δια του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος, «η Kυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την ψυχολογική, αλλά κυρίως την οικονομική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η οικονομία εν γένει, αφού μέχρι τώρα έχει στηρίξει όλους αυτούς με 1,6 δις ευρώ μέσα από 11 συνεχόμενα προγράμματα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ήδη, έχουν εκταμιευθεί άλλα 100 εκ. ευρώ αυτό τον μήνα για στήριξη της πραγματική οικονομίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

Παράλληλα πρόσθεσε «μιλάμε για τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό που έγινε ποτέ από καταβολής της Δημοκρατίας με 2,9 δις σύνολο ώστε να αντέξουν οι πολίτες τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία».

Αναφερόμενος στον Άντρο Κυπριανού, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων με την επιδημιολογική ομάδα διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει τεράστια σημασία και στον ψυχολογικό τομέα, και στην επιδημιολογική ομάδα στήριξης του Υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ειδικοί σε αυτό το θέμα».

«Η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας μαζί με τη διυπουργική τεχνοκρατική ομάδα και την επιδημιολογική ομάδα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλους τους επαγγελματικούς, οικονομικούς, εργοδοτικούς και εμπορικούς φορείς σε ένα διαρκή διάλογο πάντα πριν από τη λήψη των όποιων μέτρων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, αυτού της υγείας και της ζωής των πολιτών».

Καταληκτικά αναφέρει «όλα αυτά την ώρα που είναι γενικώς παραδεκτό ότι η Κύπρος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την πανδημία με έγκαιρα μέτρα και τον σωστό τρόπο, κάτι που καταδεικνύεται και μέσα από όλα τα στατιστικά στοιχεία έγκυρων διεθνών οργανισμών». 

Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η περιοδεία του σήμερα στην Πάφο, «αφορά συναντήσεις και επαφές με διάφορα οργανωμένα σύνολα, επαγγελματικές ομάδες  και συντεχνίες για να διερευνήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας», αλλά και λόγω των μέτρων, συνέχισε, «τα οποία αποφασίζονται από την πλευρά της Κυβέρνησης». 

Να μου επιτρέψετε να πω, πρόσθεσε «ότι οι απαντήσεις οι οποίες μας δίνει η Κυβέρνηση , συνοψίζονται στο δεν απαντώ, στην ουσία των όσων εγείρονται, παραπληροφορώ, διαστρεβλώνω και αποπροσανατολίζω, από την πραγματική ουσία των προβλημάτων».

Home