Νέα κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ για Κυπριακό & σκάνδαλα

Νέα κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ για Κυπριακό & σκάνδαλα

Κατηγορεί το ΔΗΚΟ για λαϊκισμό η Κυβέρνηση - Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή λέει ο Νικόλας

Στα πυρά του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου απάντησε δια του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου η Κυβέρνηση. 

Το Προεδρικό κάνει λόγο για Προεκλογικές σκοπιμότητες από πλευράς ΔΗΚΟ επισημαίνοντας ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί θα απαντήσουν στα όσα με λαϊκισμό και χάρη της προεκλογικής περιόδου κατηγορεί την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ  προηγούμενος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τρία χρόνια μετά την επανεκλογή της, ο απολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ είναι εντυπωσιακά αρνητικός απαριθμώντας τα λάθη της κυβέρνησης και τα σκάνδαλα με τα οποία είναι ταυτισμένη, επισημαίνοντας πως η Κύπρος «χρειάζεται αλλαγή».

>>>>>>>>>>>>>>Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση του Συναγερμού εξευτέλισε τους θεσμούς 

Αυτούσια η απάντηση του Προεδρικού 

Θλιβόμαστε για τη μηδενιστική και χάρη προεκλογικών σκοπιμοτήτων σημερινή δήλωση του ΔΗΚΟ.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί θα απαντήσουν στα όσα με λαϊκισμό και χάρη της προεκλογικής περιόδου κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΔΗΚΟ

Εξάλλου, το έργο της Κυβέρνησης και τα πεπραγμένα της τα γνωρίζει πολύ καλά ο κυπριακός λαός, ο οποίος βιώνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτό, όμως, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επισημάνει είναι πως ελάχιστες ώρες μετά την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για την άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο και την προσπάθεια που θέλει να καταβάλει για επανεκκίνηση του διαλόγου προς επίλυση του Κυπριακού, είναι πασιφανές από τη δήλωση του ΔΗΚΟ ότι το ΔΗΚΟ διαφωνεί κάθετα με την αποδοχή της πρόσκλησης του ΓΓ, δημιουργώντας την εντύπωση στον κυπριακό λαό ότι στη Διάσκεψη πρόκειται να υλοποιηθούν οι διαχρονικοί στόχοι της Τουρκίας.

Επίσης, το ΔΗΚΟ άδικα επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τις τουρκικές επιδιώξεις τα τελευταία τρία χρόνια και προσπαθεί να δημιουργήσει φοβίες στον κυπριακό λαό ότι τάχα στην άτυπη Διάσκεψη θα γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές αξιώσεις.

Τα ερωτήματα που τίθενται και καλείται το ΔΗΚΟ να απαντήσει με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές είναι:

1. Ποιες θα είναι οι συνέπειες στην ελληνοκυπριακή πλευρά αν απορρίψει την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ;

2. Πιστεύει το ΔΗΚΟ ότι η συμμετοχή μας στη Διάσκεψη αποτελεί είτε αποδοχή συμφωνημένης διχοτόμησης είτε ενός τουρκικών προδιαγραφών κλείσιμο του Κυπριακού;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι είναι αποφασισμένος, με πλήρη πολιτική βούληση, και για αυτό τον λόγο εργάζεται νυχθημερόν, να συμμετάσχει στην οποιαδήποτε Διάσκεψη θα έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων, αλλά και θα διασφαλίζει μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, βασισμένη στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της ΕΕ και η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου 2019, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε.

Home