Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση & Καδή για την περιβαλλοντική πολιτική

Offsite Team -
14.01.2022 - 12:56

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση & Καδή για την περιβαλλοντική πολιτική

«Αν η κυβέρνηση και ο κος Καδής θέλουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους»

Επανέρχεται εκ νέου το ΑΚΕΛ, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή ο οποίος δήλωσε πως οι αναφορές του κόμματος της Αριστεράς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές δράσεις ήταν ισοπεδωτικές. 

Το ΑΚΕΛ ωστόσο, σε σημερινή (14/1) του ανακοίνωση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «είναι εμφανής η απουσία συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια και τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος».

Σε δηλώσεις της η Επικεφαλής Τομέα και Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου τόνισε πως «οι προειδοποιητικές επιστολές από την ΕΕ για θέματα προστασίας της φύσης και τη σωστή διαχείριση απόβλητων δεν σταματούν να έρχονται».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωσή της

Η απουσία ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια και τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος είναι εμφανής. Αν η κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός κος Καδής θέλουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους.

Τα πρόστιμα από τους ρύπους της ΑΗΚ, λόγω της παραγωγής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα καθώς και η αποτυχία ουσιαστικής αύξησης της διείσδυσης ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή όπως και η πλήρης αποτυχία στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι καταγεγραμμένες.

Οι προειδοποιητικές επιστολές από την ΕΕ για θέματα προστασίας της φύσης και τη σωστή διαχείριση απόβλητων δεν σταματούν να έρχονται. Όσο για τα έργα αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Πυρκαγιές και πλημμύρες, ατυχήματα σε εργοστάσια λόγω απουσίας ελέγχων και αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων της ίδιας της κυβέρνησης.

Όσο για τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν από το ταμείο ανάκαμψης αναμένουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστούν. Οι πολίτες μπορούν να εξάγουν αβίαστα τα συμπεράσματα τους.

Home