Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση & Καδή για την περιβαλλοντική πολιτική

Offsite Team -
14.01.2022 - 12:56

Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση & Καδή για την περιβαλλοντική πολιτική

«Αν η κυβέρνηση και ο κος Καδής θέλουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους»

Επανέρχεται εκ νέου το ΑΚΕΛ, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή ο οποίος δήλωσε πως οι αναφορές του κόμματος της Αριστεράς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές δράσεις ήταν ισοπεδωτικές. 

Το ΑΚΕΛ ωστόσο, σε σημερινή (14/1) του ανακοίνωση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «είναι εμφανής η απουσία συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια και τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος».

Σε δηλώσεις της η Επικεφαλής Τομέα και Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου τόνισε πως «οι προειδοποιητικές επιστολές από την ΕΕ για θέματα προστασίας της φύσης και τη σωστή διαχείριση απόβλητων δεν σταματούν να έρχονται».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωσή της

Η απουσία ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια και τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος είναι εμφανής. Αν η κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός κος Καδής θέλουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους.

Τα πρόστιμα από τους ρύπους της ΑΗΚ, λόγω της παραγωγής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα καθώς και η αποτυχία ουσιαστικής αύξησης της διείσδυσης ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή όπως και η πλήρης αποτυχία στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι καταγεγραμμένες.

Οι προειδοποιητικές επιστολές από την ΕΕ για θέματα προστασίας της φύσης και τη σωστή διαχείριση απόβλητων δεν σταματούν να έρχονται. Όσο για τα έργα αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Πυρκαγιές και πλημμύρες, ατυχήματα σε εργοστάσια λόγω απουσίας ελέγχων και αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων της ίδιας της κυβέρνησης.

Όσο για τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν από το ταμείο ανάκαμψης αναμένουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστούν. Οι πολίτες μπορούν να εξάγουν αβίαστα τα συμπεράσματα τους.

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

Offsite Team -
26.06.2022 - 16:28

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας»

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη ψήφισε την Κυριακή (26/6) η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Offsite κατά την ψηφοφορία, 132 μέλη τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδης ενώ καταγράφηκε και μια αποχή. 

>>Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Με 132 ψήφους υπέρ & 1 αποχή στο πλευρό Χριστοδουλίδη<<

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ότι η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία όπως ανέφερε υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για αντιμετώπιση από κοινού τις προκλήσεις.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενισχύει τη συλλογική μας προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, για την ανάγκη να εργαστούμε προς την κατεύθυνση ανανέωσης διαδικασιών και νοοτροπιών, μακριά από παραδοσιακές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος. 

Ευχαριστώ θερμά το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία είμαι σίγουρος ότι υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, προς κάθε οργανωμένο σύνολο, προς κάθε κοινωνική και πολιτική ομάδα, προς κάθε ανέντακτο πολίτη, προς κάθε νέο ψηφοφόρο, προς όλους όσοι ασπάζονται την έντονή μας πεποίθηση, ότι μαζί, ενωμένοι, παρά τις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας και έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αισιόδοξη δυναμική. Η δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας και ο κοινός μας στόχος σε σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας».

Home