Νέο αδιέξοδο και αντιπαραθέσεις για Προεδρίες Επιτροπών Βουλής

Νέο αδιέξοδο και αντιπαραθέσεις για Προεδρίες Επιτροπών Βουλής

Νέα σύσκεψη Αρχηγών και εκπροσώπων όλων των κομμάτων την Πέμπτη

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής, η οποία θα καθόριζε τις Προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Μετά την εξέλιξη αυτή έχει συγκληθεί σύσκεψη Αρχηγών και εκπροσώπων όλων των κομμάτων για την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί πριν από την Ολομέλεια για συζήτηση ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει από την Ολομέλεια η επικύρωση της επιτροπής Επιλογής η οποία θα κληθεί την Παρασκεύη οριστικά να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Προεδρίες των Επιτροπών.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αντιπαράθεση για το κατά πόσο θα πρέπει να δοθούν Προεδρίες στα μικρότερα κόμματα η κατά πόσο οι 16 Προεδρίες θα μοιραστούν ανάμεσα σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ με τον Γιώργο Λουκαΐδη να κατηγορεί μετά την συνεδρία ότι ο ΔΗΣΥ θέλει να συνεχίσει τα αλισβερίσια με το ΕΛΑΜ και να του δώσει προεδρία. Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να πάρουν προεδρίες και τα μικρά κόμματα τονίζοντας ότι ο στόχος είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύνεση. 

Να πούμε ότι, η Επιτροπή Επιλογής συνήλθε υπό την Προεδρία της Προέδρου της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και σε αυτή συμμετείχαν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης  και Χάρης Γεωργιάδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Λουκαΐδης , Στέφανος Στεφάνου και Αρίστος Δαμιανού εκ μέρους του ΑΚΕΛ και Νικόλας Παπαδόπουλος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους του ΔΗΚΟ.

Home