Νέος Δήμαρχος Αγλαντζιάς: Σκέψεις για «μοντέλο» Δήμου Αμμοχώστου

Νέος Δήμαρχος Αγλαντζιάς: Σκέψεις για «μοντέλο» Δήμου Αμμοχώστου

Η υπουργοποίηση Χαράλαμπου Πετρίδη φέρνει Δημαρχιακές εκλογές κατακαλόκαιρα

Του Στέλιου Στυλιανού 

Δημαρχιακές εκλογές κατακαλόκαιρα φέρνει η υπουργοποίηση του Δημάρχου Αγλαντζιάς, Χαράλαμπου Πετρίδη με τις αναπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δημάρχου Αγλαντζιάς βάσει και της νομοθεσίας να πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διάστημα 45 ημερών από την κένωση της θέσης. 

Μετά και την εξέλιξη αυτή τα κόμματα καλούνται να μπουν σε ρυθμούς Εκλογών άμεσα και να αποφασίσουν με ποιους υποψήφιους θα κινηθούν με στόχο την κατάληψη του Δημαρχιακού θώκου.  Αν και μέχρι στιγμής έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από την υπουργοποίηση του Χαράλαμπου Πετρίδη φαίνεται ότι σύντομα θα ξεκινήσει η ονοματολογία για τον νέο Δήμαρχο.

Όπως επισημαίνουν γνώστες του παρασκηνίου δεν αποκλείεται στις εκλογές της Αγλαντζιάς να υπάρξει παρόμοιο σκηνικό όπως και τον περασμένο Αύγουστο στην Αμμόχωστο μετά και τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το απρόσμενο συμβάν την Δημαρχία της πόλης στις εκλογές που ακολούθησαν κατέφερε να κερδίσει με 3 χρόνια καθυστέρηση, ο Σίμος Ιωάννου με την στήριξη ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ όπως και το 2016 όταν και έχασε από τον κύριο Γαλανό για μόλις 23 ψήφους.

Η τακτική αυτή δεν αποκλείεται να συμβεί και στην ανάδειξη Δημάρχου Αγλαντζιάς εάν τα δύο κόμματα στηρίξουν εάν και ο ίδιος το επιθυμεί μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του, τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κόρτα ο οποίος το 2016 έχασε την Δημαρχία για μόλις 80 ψήφους. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να διαφανεί καταρχάς εάν ο ίδιος επιθυμεί να ξανά τρέξει την μάχη για την Δημαρχία και κατά δεύτερο εάν το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να ξανά στηρίξει το στέλεχος του ΔΗΚΟ, όπως έπραξε άλλωστε το κόμμα του Κέντρου με την στήριξη τον περασμένο Αύγουστο του Σίμου Ιωάννου για την Δημαρχία Αμμοχώστου.

Από εκεί και πέρα τα κόμματα αναμένεται να ζυγίσουν τις επιλογές τους  για να δουν τι θα πράξουν σε μια περίοδο διακοπών όπου θα πρέπει να πειστούν οι ψηφοφόροι να πάνε στην κάλπη.

Καταληκτικά δεν αποκλείεται ιδιαίτερα τα μεγάλα κόμματα να πάνε σε επιλογές που έχουν ήδη τριβή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έπραξαν άλλωστε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ τον περασμένο Ιανουάριο μετά την υπουργοποίηση Γιάννη Καρούσου, ρίχνοντας στην μάχη δύο εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους την Αιμιλία Ξύδια και  τον Χρίστο Ζαννέτο με τον δεύτερο να αντικαθιστά τελικά τον υπουργό Μεταφορών στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας. 

Home