Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νιαζί: Σχέδιο δράσης ΕΕ για κοινωνική οικονομία

Offsite Team -
05.07.2022 - 19:19

Νιαζί: Σχέδιο δράσης ΕΕ για κοινωνική οικονομία

Το σχέδιο δράσης ΕΕ για κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει στην επίλυση αστικών προκλήσεων, είπε ο Ν. Κιζιλγιουρέκ

Το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση αστικών προκλήσεων, όπως οι διακρίσεις, η φτώχεια, η ανισότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός, δήλωσε την Τρίτη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

EP Plenary session - Topical debate - Cooperation and similarities between the Putin regime and extreme right and separatist movements in Europe

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία, ο κ. Κιζιλγιουρέκ είπε πως ως εισηγητής της γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) σχετικά με αυτό το σχέδιο δράσης της ΕΕ θα ήθελε να τονίσει για άλλη μια φορά τον βασικό ρόλο των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής στη χρηματοδότηση έργων κοινωνικής οικονομίας, τόσο για την αστική όσο και για την αγροτική ανάπτυξη.

«Ειδικά για περιοχές που υποφέρουν από σοβαρά φυσικά ή δημογραφικά μειονεκτήματα, όπως νησιά και εξόχως απόκεντρες περιοχές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές», ανέφερε.

EP Plenary session - EU action plan for the social economy

Ταυτόχρονα, είπε, το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση αστικών προκλήσεων, όπως οι διακρίσεις, η φτώχεια, η ανισότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

«Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία να συνοδεύεται από μηχανισμούς εκτίμησης επιπτώσεων», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η Επιτροπή πρέπει να θεσπίσει μηχανισμούς παρακολούθησης και υποστήριξης των πολιτικών της κοινωνικής οικονομίας, ενώ τα κράτη μέλη πρέπει να θέσουν στόχους, οργανώνοντας ταυτόχρονα διαδικασίες διαβούλευσης με τους σχετικούς φορείς της κοινωνικής οικονομίας και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές».

EP Plenary session - Inclusion measures within Erasmus+ 2014-2020

«Ζητούμε συμμετοχικές προσεγγίσεις σε προγράμματα στήριξης και ευκαιρίες χρηματοδότησης για το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία», κατέληξε ο κ. Κιζιλγιουρέκ.

ΚΥΠΕ

Home