Νικόλας: Ο Αναστασιάδης πάει στη Πενταμερή με εκλιπούσα την ΚΔ

Νικόλας: Ο Αναστασιάδης πάει στη Πενταμερή με εκλιπούσα την ΚΔ

«Καμία αναφορά στη βάση των διαπραγματεύσεων» και «καμία αναφορά σε πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει

Την θέση πως, «μας έχουν υποβαθμίσει σε κοινότητα και εξαφανίστηκε η βάση της λύσης», εξέφρασε σήμερα (19/1) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με το Κυπριακό, σημειώνοντας πως «είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στη Πενταμερή διάσκεψη με εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία και ενώ η τουρκική πλευρά προτάσσει λύση των δυο κρατών».

Όπως είπε, «το Δημοκρατικό Κόμμα είχε προειδοποιήσει πως το κοινό ανακοινωθέν της 3ης Νοεμβρίου 2020, με το οποίο ανακοινώθηκε η Πενταμερής Διάσκεψη, είχε ελλείψεις και κενά», αφού όπως εξήγησε δεν υπήρχε «καμία αναφορά στη βάση των διαπραγματεύσεων», καθώς και «καμία αναφορά σε πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «τώρα απουσιάζουν αυτές οι αναφορές και από τις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για το Κυπριακό», σημειώνοντας πως δεν γίνεται «καμία αναφορά στη βάση των διαπραγματεύσεων», όπως επίσης και «καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

«Μας έχουν υποβαθμίσει σε κοινότητα και εξαφανίστηκε η βάση της λύσης. Είναι ενδεικτικό το ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, επιδίωξαν και ζήτησαν αλλαγή αυτών των επίμαχων αναφορών, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν», τόνισε υποδεικνύοντας πως «αυτό από μόνο του επισημοποιεί την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στη Πενταμερή διάσκεψη με εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία και ενώ η τουρκική πλευρά προτάσσει λύση των δυο κρατών», υπογράμμισε αναφέροντας, καταληκτικά, ότι «με άλλα λόγια, πριν καν πάμε στην Πενταμερή, ξεκινά η πλευρά μας με μια παταγώδη αποτυχία, ενδεικτικό του τί έχουμε να αντιμετωπίσουμε όταν θα πάμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ στο ακόλουθο βίντεο:

Home