Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νίκος και Ειρήνη βλέπουν ένα προς ένα τους Υπουργούς

Offsite Team -
04.03.2023

Νίκος και Ειρήνη βλέπουν ένα προς ένα τους Υπουργούς

Ποιες οι 6 οδηγίες που τους δίνουν

Συνεχίζει και σήμερα τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης όπως ανέφερε και σε πρωινό ρεπορτάζ της η Offsite News. 

Στις συναντήσεις σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές συμμετέχει και η Υφυπουργός παρα τω Προεδρω Ειρήνη Πική η οποία είναι Υπεύθυνη για το συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησής του κυβερνητικού έργου.

Οι συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς ξεκίνησαν χθές Παρασκευή 3/3 και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα αφορούν την συζήτηση προτεραιοτήτων στην βασει του προγράμματος διακυβέρνησης και καθορισμό συγκεκριμένων στόχων για τις πρώτες 100 μέρες με όλους να παίρνουν 6 οδηγίες από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και την αρμόδια υφυπουργό. 

Συγκεκριμένα για:

1. Ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνολου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μεσα στο πλαισιο της λογοδοσιας και διαφανειας, θα παρουσιαστεί απο τον καθε Υπουργό/Υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, οπως επίσης χρηστής διοίκησης.  

2. Κατεύθυνση από ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες.

3. Επισκόπηση ανοικτων θέματα που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση και τα οποια θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

4. Ο ΠτΔ τονίζει την ανάγκη όλα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

5 . Αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει.

6. Οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.  

Home