Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νίκος: Θα διορίσει τουλάχιστον 3 Συναγερμικούς σε Υπουργεία

Offsite Team -
07.12.2022

Νίκος: Θα διορίσει τουλάχιστον 3 Συναγερμικούς σε Υπουργεία

Το χρώμα του Υπουργικού Συμβουλίου του Νίκου Χριστοδουλίδη – Οι πληροφορίες

Τις τελευταίες πληροφορίες για τη σύνθεση του Υπουργικού του Νίκου Χριστοδουλίδη, τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, το πώς τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα, το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα, τον εκφοβισμό που έζησαν και Γριβικοί αλλά και το τι θα έπρεπε να γίνεται με τις ομιλίες των Βουλευτών, σχολίασαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Τσαγγάρης και Ανδρέας Παράσχος στη χθεσινή (6/12) εκπομπή "Snipers".   

>>> Δείτε εδώ όλες τις εκπομπές Snipers <<<

Αναφορικά με τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου του Νίκου Χριστοδουλίδη σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Τσαγγάρης αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική πληροφορία η οποία λέει πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα διορίσει τουλάχιστον 3 πρόσωπα του ΔΗΣΥ στο Υπουργικό του Συμβούλιο. 

Κάτι, που όπως συμπλήρωσε ο Π. Τσαγγάρης, φέρεται να εξέφρασε ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε Συναγερμικούς με τους οποίους είχε συνομιλία κατά την οποία του εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι σε περίπτωση που ο ΔΗΣΥ θα είναι αντιπολίτευση, κατά πόσον αυτοί θα μείνουν εκτεθειμένοι με τη δική του διακυβέρνηση αν δεν προτίθεται να διορίσει «Συναγερμικούς». 

>>> Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός: Αντί φλυαρίες ας έκανε ο κάθε βουλευτής απολογισμό <<<

Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία ο Νίκος Χριστοδουλίδης τους απάντησε πως θα διορίσει τουλάχιστον 3 Συναγερμικούς, με τον Παναγιώτη Τσαγγάρη να συμπληρώνει πως εξάλλου ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει στο τελευταίο debate πως προτίθεται να διορίσει άτομα από τον ΔΗΣΥ, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό. 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παράσχος σχολίασε ως «φυσιολογική» την πιο πάνω πληροφορία, καθώς όπως επεξήγησε από αυτούς που θα έχει να επιλέξει θα πάει με μια «μεικτή Κύπρου». 

«Είναι πολύ φυσιολογικό να βρει 3 από τον Συναγερμό για να λέει ότι είναι και Συναγερμικός», συμπλήρωσε ο Α. Παράσχος, συμπληρώνοντας πως άλλο ερώτημα είναι και πόσους Επίτροπους θα αφήσει τελικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι υποστηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον Π. Τσαγγάρη να σημειώνει πως το 2013 ήταν υποστηρικτής του Νίκου Αναστασιάδη. Όπως σημείωσε ο Α. Παράσχος,  ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συζητά για θέματα πολιτισμού με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ωστόσο δεν γνωρίζει εάν του έχουν προτείνει κάποια θέση σε Υπουργείο. 

Ο Α. Παράσχος έκανε αναφορά και στον Ανδρέα Μαυρογιάννη σχολιάζοντας πως ο ίδιος φαίνεται πως δεν θα στελεχώσει την κυβέρνηση του με άτομα από ΑΚΕΛ.  

Καιρός τα κόμματα να βάζουν υποψήφιους βουλευτές με λίστα;

Σχετικά με το περιστατικό στην Ολομέλεια της περασμένης εβδομάδας κατά τη ψήφιση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία ο Α. Παράσχος σημείωσε πως η Βουλή «είτε έπρεπε να βγάλει έξω τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, είτε να βγει η ίδια έξω», τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιες αναφορές. 

Παράλληλα, ο Π. Τσαγγάρης αναφέρθηκε και στην αναφορά του Α. Θεμιστοκλέους σχετικά με πρόσωπο το οποίο δεν έχει καταδικαστεί χαρακτηρίζοντας το ως μια «καφενειακή συζήτηση στη βουλή». 

Μάλιστα, σχετικά με αυτό ο Π. Τσαγγάρης διερωτήθηκε τι θα γίνει αύριο αν τον καλέσουν σε δημόσια απολογία και δεν το πράξει ο ανεξάρτητος βουλευτής, σημειώνοντας πως ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει και ο κανονισμός της Βουλής για τέτοια θέματα αφού δεν υπάρχει κάποια επίπτωση με βάση τα σημερινά δεδομένα. 

Όπως συμπλήρωσε ο Π. Τσαγγάρης και η κοινωνία θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει τι θέλει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι οι ηγεσίες των κομμάτων που αποφασίζουν ποιος θα εκλεγεί αλλά οι ψηφοφόροι. 

Υπάρχει σύστημα το οποίο μπορεί να αλλάξει και οι βουλευτικές να γίνονται με κατάλογο υποψηφίων που βάζει το κόμμα και από εκεί και πέρα η εκάστοτε ηγεσία του όποιου κόμματος να είναι υπεύθυνη για τους ανθρώπους που επιλέγει στο ψηφοδέλτιο του όπως επεξήγησε. 

Εκφοβισμό έζησαν και Ενωτικοί από Μακαριακούς

Σχετικά με το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα το οποίο μεταξύ άλλων καλεί την πολιτεία να διακόψει την χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέεται με απόδοση τιμών στον Γρίβα καθώς και την αποχή από εκδηλώσεις εις μνήμην του, ο Π. Τσαγγάρης σχολίασε πως το βρίσκει εκτός λογικής εν έτει 2022, συμπληρώνοντας πώς κάποιοι έχουν τις απόψεις τους και κάποιοι άλλοι τις δικές τους απόψεις. 

Όπως σχολίασε όπως κάποιοι έβαζαν τα όπλα στους κροτάφους Μακαριακών, παράλληλα και αν ήσουν Ενωτικός ήσουν κυνηγημένος και μπορεί να δεχόσουν και ξυλοδαρμό από το «εφεδρικό» του Μακαρίου, επεξηγώντας πως τότε δεν μιλούσαμε για δημοκρατία αλλά για καθεστώς. 

«Ερχόμαστε στο 2022 και αντί να τα προσπεράσουμε και να δούμε την ενότητα για το κοινό καλό περνάμε ένα ψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως τα θυμόμαστε για να κάνουμε προεκλογική. 

Από την πλευρά του ο Α. Παράσχος σχολίασε πως είμαστε ανιστόρητος σαν λαός, καθώς εσκεμμένα δεν λέγονται τα λάθη του Μακαρίου και του Γρίβα και διαφόρων άλλων που πρωταγωνίστησαν την εποχή εκείνη. 

«Υπάρχει ο Γρίβας του 55-59 που είναι διαφορετικός από αυτόν του 1973;» διερωτήθηκε ο Α. Παράσχος.

Δείτε πιο κάτω την εκπομπή Snipers:

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε αυτή την εκπομπή ή τις προηγούμενες εκπομπές Snipers οποιασδήποτε ώρα μέσω του Video on demand μέσω της πλατφόρμας Digitaltv.

 
Home