Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις για Πουρνάρα

Offsite Team -
05.11.2022 - 13:45

Νουρής: Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις για Πουρνάρα

Ανακαλούνται 7 διαβατήρια λόγω πορίσματος ΚΕΠ και κυρώσεων ΕΕ
Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από μέρους του, καμία πρόθεση καλλιέργειας φόβου, ρατσισμού ή ξενοφοβίας, ανέφερε ο κ. Νουρής

Με αφορμή τις δηλώσεις  του στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση",  για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα, και τις αντιδράσεις που υπήρξαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής αναφέρει ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από μέρους του, καμία πρόθεση καλλιέργειας φόβου, ρατσισμού ή ξενοφοβίας ενώ ανέφερε ότι διαπιστώνει προσπάθεια εκμετάλλευσης των δηλώσεων του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νουρής είχε προχωρήσει σε δηλώσεις ότι περίπου χίλιοι - εκατό διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών "Πουρνάρα" έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του "AIDS", και άλλοι οκτακόσιοι διαγνώστηκαν με φυματίωση. 

>>Διαβάστε επίσης: Νουρής: 1100 άτομα στο Πουρνάρα με AIDS - 800 με φυματίωση<<

Μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις το Υπουργείο Εσωτερικών από πλευράς του προχώρησε με διευκρινιστική ανακοίνωση εξηγώντας ότι έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο, ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

>>Διαβάστε επίσης: Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δηλώσεις Νουρή<<

Μετά τις αντιδράσεις οργανώσεων αλλά και κομμάτων ο κ. Νουρής σε γραπτή του δήλωση δηλώνει ότι η αναφορά του στην υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο δεν έγινε, αυτοβούλως αλλά απαντούσε δημοσιογραφική ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο και τη διαχείριση στην οποία προβαίνει.   

Τέλος, ανέφερε ότι σαν άνθρωπος του χώρου της υγείας και ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων θα ήταν ο τελευταίος που θα στοχοποιούσε ασθενείς. 

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Νουρή:

«Επειδή διαπιστώνω προσπάθεια εκμετάλλευσης των δηλώσεων μου για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα από πολιτικούς κύκλους που διαχρονικά διαφωνούν με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από μέρους μου, καμία πρόθεση καλλιέργειας φόβου, ρατσισμού ή ξενοφοβίας όπως κάποιοι συστηματικά θέλουν να μου αποδώσουν. Αγωνία και ανησυχία εκφράζω από την οργανωμένη και συστηματική προώθηση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας.

Θέλω όμως ιδιαίτερα να αναφερθώ στις αντιδράσεις των οργανωμένων Φορέων ασθενών και να τους διαβεβαιώσω ότι η αναφορά μου στην υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο δεν έγινε, όπως εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν, αυτοβούλως αλλά απαντούσε δημοσιογραφική ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τη διαχείριση στην οποία προβαίνουμε.

Σαν άνθρωπος του χώρου της υγείας και ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων θα ήμουν ο τελευταίος που θα στοχοποιούσε ασθενείς. Απολογούμαι εάν αυτή την εικόνα απεκόμισαν».

Home