Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Στη Λιλ για το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών

Offsite Team -
02.02.2022

Νουρής: Στη Λιλ για το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών

Η ατζέντα του Συμβουλίου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μεταβαίνει σήμερα στη Λιλ της Γαλλίας για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε., το οποίο διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία από τις 02 -04 Φεβρουαρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, σήμερα το βράδυ ο Υπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας που διοργανώνει η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στην παρουσία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν στη ζώνη του Σένγκεν.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται η προώθηση των διαπραγματεύσεων για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την Γαλλική προεδρία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να καταθέτει άτυπο έγγραφο, με στόχο να αρθούν τα εμπόδια και οι επιφυλάξεις που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην επικείμενη υπογραφή, μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μνημονίου Συναντίληψης για το Μεταναστευτικό, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις με τον Αυστριακό και τον Δανό Υπουργό Εσωτερικών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, τεχνοκρατικό κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας Κύπρου, θα συναντηθεί με αντίστοιχο γαλλικό κλιμάκιο για να συζητήσουν τους τρόπους στήριξης της Κύπρου σε θέματα επιστροφών σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

ΚΥΠΕ

Home