Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ντενκτάς: Η «κυβέρνηση» θέλει να κλείσει τα οδοφράγματα

Offsite Team -
05.10.2022 - 15:15

Ντενκτάς: Η «κυβέρνηση» θέλει να κλείσει τα οδοφράγματα

Thumbnail

Την άποψη πως υπάρχει «μια προσέγγιση» μέσα στην «κυβέρνηση» για κλείσιμο των σημείων διέλευσης, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του τ/κ ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, μιλώντας την Τρίτη σε εκπομπή του παράνουμου «Μπαϊράκ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Ντενκτάς μίλησε για λάθη τα οποία βλέπει πρόσφατα και επέκρινε τον «υπουργό εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει το όνομά του.

«Θα σταματήσουμε τις λειτουργίες στον βορρά αν δεν διευθετηθεί το θέμα αυτό, δεν θα επιτρέπουμε στους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών να μπουν στον βορρά. Ζητούνται πράγματα που θα καταργήσουν την οικονομική βοήθεια, θα σταματήσουν το εμπόριο προς τον νότο», είπε.

Αυτά, ανέφερε, «ουσιαστικά τα θέλουν οι Ελληνοκύπριοι, όμως αυτές οι απαιτήσεις θα τους βοηθήσουν. Αυτή την στιγμή υπάρχει μέσα στην κυβέρνηση μια νοοτροπία που θέλει να κλείσει τα σημεία διέλευσης. Προσπαθώ να γνωστοποιήσω το λάθος αυτού του πράγματος».

«Χρειάζεται αντίθετα μια πιο φιλελεύθερη σχέση. Έστω και αν δεν μας αναγνωρίζουν, υπάρχουμε κι εμείς. Έχουμε μια χωριστή δημοκρατία. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να κτίσουμε καλύτερη σχέση σε αυτό το νησί. Φτάνουμε στο σημείο του μαζοχισμού λέγοντας σώνει και καλά ομοσπονδία. Όμως, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια διέξοδο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έκκληση του Τούρκου προέδρου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι πρώτα απ’ όλα η «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - είναι αυτή που πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται, όμως αν κοιτάξει κανείς το «εορταστικό κλίμα» στις δηλώσεις του «υπεξ» δεν φαίνεται να πνέει εορταστικός άνεμος. 

«Πρέπει να γεμίσει το περιεχόμενο αυτής της έκκλησης, πρέπει να ετοιμαστεί ένας στρατηγικός χάρτης στην ΤΔΒΚ. Πρέπει να τον μοιραστούμε με την Τουρκία και να ξεκινήσουμε. Όμως, είναι φανερό πως δεν θα γίνει αυτό. Και εγώ λέω να καθίσουμε να το αξιολογήσουμε αυτό με τους διανοούμενους της χώρας. Να βρούμε μια μέση οδό. Να γνωστοποιήσουμε το ντέρτι μας στον κόσμο με συναίνεση. Αν δεν βρούμε μέση οδό, δεν υπάρχουμε πλέον εδώ. Υπάρχει ελπίδα και αυτή η ελπίδα γεννιέται από εμάς. Κανείς άλλος δεν μας δίνει ελπίδα», ανέφερε ο τ/κ πολιτικός.

ΚΥΠΕ

Home