Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Αβέρωφ στέλνει μηνύματα στους Δελφίνους της Πινδάρου

Offsite Team -
04.12.2022 - 06:45

Ο Αβέρωφ στέλνει μηνύματα στους Δελφίνους της Πινδάρου

Οι αναφορές για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ και τι θα πράξει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Μηνύματα σε όσους σκέφτονται την επόμενη μέρα των Προεδρικών στον ΔΗΣΥ και έχουν βλέψεις για την ηγεσία του κόμματος στέλνει το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου

Συγκεκριμένα ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε στα πλαίσια του Debate ότι ο ίδιος στην περίπτωση που δεν πετύχει εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας αυτό δεν θα αποτελεί και αυτόματα την απόσυρση του από την πολιτική ζωή του τόπου.

Μάλιστα ανέφερε ότι στην περίπτωση που χάσει τις Προεδρικές θα ζητήσει ανανέωση εντολής από τα μέλη του ΔΗΣΥ μέσα από το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος τονίζοντας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ενδοκομματικής κάλπης όποιο και αν είναι. 

>>> Αβέρωφ: Θα επαναδιεκδικήσω Πρόεδρος ΔΗΣΥ αν χάσω τις Προεδρικές

Οι αναφορές αυτές του κύριου Νεοφύτου φαίνεται να έχουν αποδέκτες τα στελέχη του ΔΗΣΥ που θέλουν να έχουν ρόλο στο κόμμα μετά τις Προεδρικές εκλογές και έχουν ακόμα και βλέψεις για την ηγεσία του κόμματος θέλοντας να δείξει ότι μόνο στην περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα αποτελεί εσωκομματικό αντίπαλο για όποιο επιθυμεί να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος. 

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μάλιστα σε μια περίοδο που παρασκηνιακά οι προβλέψεις για τον μέλλον του Αβέρωφ Νεοφύτου σε περίπτωση ήττας έδιναν και έπαιρναν.

Πολιτικοί κύκλοι μάλιστα υποστήριζαν ότι εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο θα παραιτηθεί το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων από Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ηγεσία του κόμματος να πάρει αποφάσεις για το πως ο ΔΗΣΥ θα πορευτεί στον δεύτερο γύρο.

Την ίδια ώρα ωστόσο αφηνόταν να νοηθεί  ότι εάν τελικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου πετύχει να πάει στον δεύτερο γύρο καθοριστικά για το πολιτικό του μέλλον θα είναι τα ποσοστά που θα πετύχει. 

Μάλιστα όπως επισημαίνεται σε περίπτωση είτε που ηττηθεί με μικρή διαφορά είτε ακόμα και στο σενάριο που καταφέρει να πάρει ποσοστά πέραν των ποσοστών του ΔΗΣΥ αυτό θα τον νομιμοποιεί να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος στο Εκλογικό Συνέδριο. 

>>> Αβέρωφ: Αν εκλεγεί ο Νίκος, ο ΔΗΣΥ θα είναι αντιπολίτευση

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αβέρωφ Νεοφύτου στέλνει μήνυμα στα στελέχη του ΔΗΣΥ καθώς στο προηγούμενο Debate είχε αναφέρει ότι εάν ο ίδιος δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΔΗΣΥ θα είναι αντιπολίτευση θέλοντας να δείξει ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των Προεδρικών ο ίδιος θα επιδιώξει ενεργό ρόλο στην επόμενη μέρα στην Πινδάρου.  

Βολεύει τα στελέχη ΔΗΣΥ να δουλεύουν για Αβέρωφ;

Στην εκπομπή Snipers πάντως την περασμένη Πέμπτη (1/12) ο Διευθυντής Ειδήσεων της Digital Tree, Παναγιώτης Τσαγγάρης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος σχολίασαν κατά πόσο βολεύει τα στελέχη του ΔΗΣΥ να δουλεύουν σήμερα για την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Παναγιώτης Τσαγγάρης σημείωσε ότι η λογική λέει πως κάποιος αν δεν θέλει τον Αβέρωφ Νεοφύτου στα πόδια του θα του είναι ευκολότερο να τον αποτελειώσει στον πρώτο γύρο παρά να τον αφήσει να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Αυτό ερμηνεύεται ότι εάν κάποιος έχει βλέψεις για την ηγεσία του ΔΗΣΥ γιατί να εργαστεί με ζήλο ως μπροστάρης για να υποστηρίξει Αβέρωφ Νεοφύτου και να μην εργαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να του κάνει ζημιά και να ξέρει ότι τελείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου από τον πρώτο γύρο.

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Παράσχος σημείωσε ότι αυτή την φορά υπάρχουν δύο υποψήφιοι από τον Δημοκρατικό Συναγερμό με τον Παναγιώτη Τσαγγάρη να σημειώνει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης που θεωρεί τον εαυτό του ως τον πατέρα της παράταξης αφήσει και τα δύο παιδιά του να πάνε στον δεύτερο γύρο αυτόματα εκ των πραγμάτων ο ΔΗΣΥ θα βρεθεί στην αντιπολίτευση και θα υπάρξει διάσπαση αν δεν υπάρξει διόρθωση μέχρι και τις ενδοκομματικές εκλογές. 

Άρα όπως είπε ένας πατέρας της παράταξης όπως θέλει να παρουσιάζεται ο Νίκος Αναστασιάδης ενδεχομένως να τον βολεύει ο ένας από τους δύο να μείνει εκτός δεύτερου γύρου όπως έγινε και το 2018 με τρόπο όπως δείχνουν και οι αναλύσεις ότι πριμοδοτήθηκε ο Σταύρος Μαλάς για να μην περάσει στον δεύτερο γύρο ο Νικόλας Παπαδόπουλος.  

Αναλυτικά ο σχολιασμός στο πιο κάτω βίντεο στο 30:13:

Home