Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ο Γκουτέρες επιρρίπτει την ευθύνη για το ναυάγιο στους 2 ηγέτες»

Offsite Team -
12.11.2021 - 16:40

«Ο Γκουτέρες επιρρίπτει την ευθύνη για το ναυάγιο στους 2 ηγέτες»

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου που επικαλείται ντοκουμέντα του Κραν Μοντανά

Ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου που επικαλείται ντοκουμέντα του Κραν Μοντανά εξέδωσε το ΑΚΕΛ. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει πως για όσα αναφέρονται στην Έκθεση του η ελληνοκυπριακή πλευρά ουδέποτε έκανε διαβήματα στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για να τ’ αμφισβητήσει.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το τι ακριβώς έγινε στο Κραν Μοντανά ειδικά σε ό, τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων καταγράφεται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην σχετική Έκθεσή του τον Σεπτέμβριο του 2017. Σ’ αυτήν ο Γενικός Γραμματέας αναφέρεται στην θέση του για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και την αντικατάσταση της σχετικής Συνθήκης με ένα μηχανισμό εφαρμογής της λύσης. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην Έκθεση ο κ. Γκουτέρες επιρρίπτει την ευθύνη για το ναυάγιο της Διάσκεψης στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και κάνει εύφημο μνεία στη στάση των εγγυητριών δυνάμεων.

Για όσα αναφέρονται στην Έκθεση του η ελληνοκυπριακή πλευρά ουδέποτε έκανε διαβήματα στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για να τ’ αμφισβητήσει.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σήμερα προέχει είναι η διάρρηξη του αδιεξόδου το οποίο η Τουρκία εκμεταλλεύεται για να οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση.

Home