Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Χρίστος Σενέκη στην 20η Φθινοπωρινή Συνάντηση του ΟΑΣΕ

Offsite Team -
24.11.2022 - 16:32

Ο Χρίστος Σενέκη στην 20η Φθινοπωρινή Συνάντηση του ΟΑΣΕ

Αναφέρθηκε στη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, που καταγράφεται στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστος Σενέκης συμμετέχει στις εργασίες της 20ης Φθινοπωρινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, η οποία γίνεται στη Βαρσοβία και έχει ως κύριο θέμα τις επιπτώσεις από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, που καταγράφεται στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενους στους υπαρκτούς κινδύνους, για ένα πυρηνικό ατύχημα, ο κ. Σενέκης ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας ζώνης προστασίας γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάγκη για εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κύπρος προωθεί τη συνεργασία και τη συνέργεια με χώρες της περιοχής και στηρίζει την κατασκευή του αγωγού EuroAsia Interconnector.

Τέλος, ο κ. Σενέκης ανέδειξε την επιτήδεια ουδετερότητα της Τουρκίας και τον ρόλο μεσολαβητή που επιχειρεί να ενδυθεί στη ρωσο-ουκρανική διαμάχη, παρά το βεβαρημένο παραβατικό παρελθόν της, παραπέμποντας ενδεικτικά στην τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο και τις συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο.

Home