Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

O Οζερσάι έταξε Φυσικό Άεριο στους Τ/κ αν κερδίσει τις εκλογές

Offsite Team -
12.08.2020 - 15:01

O Οζερσάι έταξε Φυσικό Άεριο στους Τ/κ αν κερδίσει τις εκλογές

Thumbnail
Τι ανέφερε για το ζήτημα της Αμμοχώστου και για το Φ.Α

Ο «υπουργός εξωτερικών» και «υποψήφιος» για τις «προεδρικές εκλογές», Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι αν θέλουν να ριζώσουν (οι Τουρκοκύπριοι) σε αυτά τα χώματα και να διατηρηθεί η ταυτότητά τους, πρέπει να υπερασπιστούν την ύπαρξη του «κράτους» τους.

Μιλώντας σε «προεκλογική» συγκέντρωση στην κατεχόμενη Πάνω Ζώδια, ο κ. Οζερσάι, σύμφωνα με την «Χακικάτ» ισχυρίστηκε ότι είναι γι’ αυτό τον λόγο που πρέπει να ληφθεί υπόψη η ύπαρξη "δύο κρατών" κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στην κατεχόμενη Μόρφου είπε ότι «η Μόρφου έζησε αδικίες και σε πολλά άλλα θέματα λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει από το 1974, όχι μόνο σε θέματα υποδομών. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν η αιτία τόσο για μετανάστευση όσο και για μην πραγματοποίηση επενδύσεων στην περιοχή. Η 52χρονη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι η βασική αιτία αυτής της αδικίας. Δεν θα φυλακίσω τους Τούρκους της Κύπρου σε αυτό το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σχετικά με το άνοιγμα της περίκλειστης κατεχόμενης Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ο Οζερσάι ανάφερε ότι χρειάζεται κάποιος ο οποίος θα ετοιμάσει τη διεθνή κοινότητα γι’ αυτό το άνοιγμα, με το οποίο θα αναπτυχθεί η οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία και θα μετατραπεί η περιοχή σε ελκυστικό κέντρο.

Για το θέμα του φυσικού αερίου ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι αν κερδίσει τις «προεδρικές εκλογές» θα υπερασπιστεί αυτά που αποκάλεσε δικαιώματα και συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διαπραγματευτεί τον διαμοιρασμό αυτών των δικαιωμάτων

«Θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Είναι εφικτή η συνεργασία στο φυσικό αέριο χωρίς να αναμένεται η λύση», υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που διεξάγονται με αυτή τη μέθοδο για 52 χρόνια.

«Ο νότος δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί τη διοίκηση και τον πλούτο», ισχυρίστηκε.  

ΚΥΠΕ

Home