Ο ΠτΔ ενημερώνει το Εθνικό υπό τη σκιά Γιαβουζ

Ο ΠτΔ ενημερώνει το Εθνικό υπό τη σκιά Γιαβουζ

Τι αναμένεται από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνει το πρωί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό τη σκιά των νέων τουρκικών προκλήσεων, με την επάνοδο του πλωτού γεωτρύπανου "Γιαβούζ" στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) για τη διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων.

Η συνεδρία του Εθνικού έχει προγραμματιστεί για τις 10.30. Νωρίς το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Άμυνας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Λακκοτρύπης και Σάββας Αγγελίδης.

Κατά τη σύνοδο του Εθνικού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του για τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, καθώς και για τις υπόλοιπες επαφές και διαβουλεύσεις που είχε στο περιθώριο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται επίσης να τεθεί επί τάπητος το θέμα των νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας με την επιστροφή του "Γιαβούζ" για παράνομες γεωτρήσεις στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, και να συζητηθεί το θέμα της προσφυγής της Λευκωσίας στον ΟΗΕ για τα Βαρώσια.

ΚΥΠΕ

 

Home