Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

O ΠτΔ πάει Ισπανία - Το Κυπριακό στην ατζέντα

Offsite Team -
24.09.2022 - 08:18

O ΠτΔ πάει Ισπανία - Το Κυπριακό στην ατζέντα

Το πρόγραμμά του τις επόμενες μέρες μετά την επιστροφή από την Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ε.Ε (EU MED-9) που θα πραγματοποιηθεί στοΑλικάντε, της Ισπανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Pedro Sanchez.

Πέραν του Προέδρου Αναστασιάδη, στη Σύνοδο Κορυφής των EU MED θα συμμετάσχουν επίσης οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Σε μέρος των συζητήσεων θα παρακαθίσουν, επίσης, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη Σύνοδο του Αλικάντε θα απασχολήσουν κατά κύριο λόγο οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, με επίκεντρο τις ενεργειακές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ε.Ε και ιδιαίτερα το νότιο μέρος αυτής, καθώς επίσης ο ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι χώρες της Μεσογείου στο μέλλον της Ευρώπης

Μεταξύ των άλλων ζητημάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται ενδεικτικά η ανάγκη για επικράτηση συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και για αποφυγή των προκλήσεων στη μεσογειακή λεκάνη, το Κυπριακό, η μετανάστευση, το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη.   

>>>>Διαβάστε επίσης: Η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ και η Κύπρος ως ενεργειακός κόμβος<<<<

Με το πέρας της Συνόδου MED-9, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αναμένεται να επιστρέψει ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, ημέρα της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την 1η Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στους εορτασμούς για τα 62 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.                                                           

Στις 9:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταβεί στα φυλακισμένα μνήματα και θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως στις 10:15 το πρωί θα παραστεί στο τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακών, στο πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στις 10:45 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κορυφαία στιγμή των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία. Θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην παρουσία πολιτειακών αξιωματούχων, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της.     

Στις 12:30 μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία θα παραθέσουν δεξίωση στα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας κας Αννίτας Δημητρίου.

 

Home