Οδοφράγματα: Καμία απόφαση για άνοιγμα ή περαιτέρω κλείσιμο

Οδοφράγματα: Καμία απόφαση για άνοιγμα ή περαιτέρω κλείσιμο

Γίνεται συνεχής αξιολόγηση του μέτρου 

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις που προέκυψαν το περασμένο Σάββατο μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο 4 οδοφραγμάτων ως μέτρο πρόληψη κατά του  κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα κλειστά από το περασμένο Σάββατο μετά και από την απόφαση του έκτακτου υπουργικού Συμβουλίου για επτά ημέρες είναι τα οδοφράγματα στην Οδό Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας χωρίς ωστόσο ακόμα για την ώρα να υπάρχει η όποια απόφαση είτε για άνοιγμα τους με την λήξη των 7 ημερών είτε ακόμα και για παράταση του μέτρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν Κυβερνητικές πηγές στην Offsite το μέτρο εξετάζεται καθημερινά χωρίς για την ώρα να υπάρχει η όποια απόφαση. 

Όπως επισημαίνεται η Κύπρος έχει πάρει μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα του ιού, με γνώμονα το γεγονός ότι δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να ασκηθεί έλεγχος για το τι συμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές. 

Μάλιστα το μέτρο αναμένεται να επαναξιολογείται σε εβδομαδιαία βάση και βεβαίως η κάθε επαναξιολόγηση δεν προδικάζει τίποτε καθώς μπορεί να συμβεί οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων για το θέμα του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, της κάθε ομάδας να αντιδράσει κατά τον τρόπο που η ίδια νομίζει ότι εκφράζει τις απόψεις της, τονίζοντας ότι εν λόγω  απόφαση πάρθηκε για καθαρά προστασία του συνόλου του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων.

 

Home