Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι 100 που υποστηρίζουν υποψηφιότητα Δημητριάδη

Offsite Team -
05.01.2023

Οι 100 που υποστηρίζουν υποψηφιότητα Δημητριάδη

Δείτε αυτούσιο τον κατάλογο

Τα 100 άτομα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Αχιλλέα Δημητριάδη ανακοίνωσε το Εκλογικό του Επιτελείο.

>>> ΕΔΩ η λίστα 

Αυτούσια η δήλωση του Αχιλλέα Δημητριάδη στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» μετά την υποβολή υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές:

 

>>> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ live όλες τις εξελίξεις με την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές

«Αυτή η ανεξάρτητη υποψηφιότητα θέλει να δώσει φωνή στους πολίτες που δεν τους εκφράζει το σύστημα. 

Ευχαριστώ την Τιτίνα Λοϊζίδου που με προτείνει.  Την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, τον Αλέκο Μοδινό, τον Σταύρο Ζένιο, την Πόπη Αβραάμ και όλους τους άλλους φίλους και ενεργούς πολίτες που με στηρίζουν.  Αλλά και την Υβόνη, τον Αλέξανδρο, τον Πάρη και την ομάδα στο Επιτελείο που με αντέχουν και βοηθούν.

Ειδικές ευχαριστίες στην «Αμμόχωστο για την Κύπρο» αλλά και στον Έφορο Εκλογών και την ομάδα του.

Το μέλλον της Κύπρου δεν μπορεί να είναι η διχοτόμηση. Μπορούμε να την αποτρέψουμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ασπίδα. Το ενεργειακό και η ευρωτουρκική σχέση είναι τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε τη διαδικασία επίλυσης. 

Χρειαζόμαστε αξιοπιστία. Αυτοί που οδήγησαν το Κυπριακό στη σημερινή τραγική θέση, είναι μέρος του προβλήματος. Δεν μπορούν να είναι και μέρος της λύσης. 

Πρέπει να θέσουμε τέρμα στη διαφθορά που εκθέτει τη χώρα και μας προσβάλλει. Με πραγματική ποινική διερεύνηση του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων.  Με διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα.  Με έλεγχο και διαφάνεια στους διορισμούς ανεξάρτητων αξιωματούχων και με αποτελεσματικό πόθεν έσχες. 

Ο Πρόεδρος πρέπει να ηγείται με το παράδειγμά του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την διαφθορά. 

Γνωρίζω τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι πολλές.  Στη ζωή μου, όμως, δεν έμαθα να κάθομαι και να περιγράφω προβλήματα. Έμαθα να θέτω στόχους και να εργάζομαι σκληρά για να τους πετυχαίνω. 

Θέλω να υπηρετήσω την χώρα. Θέλω να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Τίμιο Κράτος.  Μία Κύπρο πράσινη και ενωμένη. 

Ζητώ τη στήριξη των πολιτών με μια καθαρή πρόταση. Τους καλώ να κάνουμε μαζί μια δυναμική νέα αρχή. 

Οι εκλογές δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι η αφετηρία. 

Είμαι εδώ για να μείνω στην πολιτική ζωή. 

Γιατί πιστεύω πραγματικά, ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα.»

ΤΙΤΙΝΑ ΛΟΙΖΙΔΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ 

«Με την ευκαιρία της σημερινής επίσημης υποβολής υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απόφασή μου να προτείνω και να στηρίξω την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Δημητριάδη θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:  

Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχω μοιραστεί με τον Αχιλλέα Δημητριάδη όλες τις φάσεις της ατομικής προσφυγής μου εναντίον της Τουρκίας. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεσή μου κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην περιουσία και αποτελούν ορόσημο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ενώ παράλληλα δίδουν το νομικό υπόβαθρο για το περιουσιακό στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού. 

Μέσα από αυτή τη διαχρονική πορεία, έχω γνωρίσει τον Αχιλλέα, ως άνθρωπο, ως νομικό αλλά και ως πολιτικό που καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Είδα έναν άνθρωπο που απεκόμισε εμπειρίες και γνώσεις τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.   Πάντοτε με προσεκτικό σχεδιασμό, οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό με όλους  τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες που συμμετείχαν σ’αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους Γενικούς  Εισαγγελείς  Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη και Αλέκο Μαρκίδη. 

Ειλικρινής και  μεθοδικός, άτομο που προλαμβάνει τα γεγονότα, σε συνδυασμό με  τις ακούραστες προσπάθειες του έχει καταγράψει επιτυχίες σε πολλά τα επίπεδα. Διορατικός και ενθουσιώδης, μαχητικός και σταθερός στους στόχους του,  ποτέ δεν δίστασε να εκφράσει τις απόψεις του και όταν ένοιωθε ότι είχε δίκαιο να διαφωνήσει και να διαχωρίσει τις θέσεις του.  

Πέραν όμως από το ρόλο  του Αχιλλέα ως νομικού που ασχολείται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η υποψηφιότητά του δίνει την ευκαιρία στον ψηφοφόρο και ειδικά στο νεαρό ψηφοφόρο να υποστηρίξει μια καθαρά ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ο Αχιλλέας εμπνέει  και παράλληλα προσφέρει μια νέα αντίληψη πραγμάτων. Τα προβλήματα και τα αδιέξοδα  για τον Αχιλλέα αποτελούν πρόκληση που καλείται να επιλύσει.   

Η Κύπρος χρειάζεται ένα άνθρωπο σαν τον Αχιλλέα. Νοιώθω περήφανη που μπορώ να σταθώ εγώ τώρα δίπλα στον Αχιλλέα και να τον στηρίξω στο μεγάλο αυτό εγχείρημα για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Home