Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι 7 «πληγές» που συζητούν στη Δικοινοτική για το Έγκλημα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.02.2021

Οι 7 «πληγές» που συζητούν στη Δικοινοτική για το Έγκλημα

Thumbnail
Στενή επαφή των μελών της Τεχνικής Επιτροπής / Η δράση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Συνεχής ειναι η ροή πληροφοριών μεταξύ της  Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα που συνεχίζει σχεδόν απρόσκοπτα τις εργασιες της παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επαφές του Ελληνοκύπριου συμπρόεδρου Άνδρου Καπαρδή και του Τουρκοκύπριου συμπρόεδρου είναι συνεχείς. Ο ίδιος ο κ. Καπαρδής μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «η Τεχνική Επιτροπή συνεχίζει τη δράση της, παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί  να βρει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν και ειδικά με την παράνομη μετανάστευση». 

Σε μόνιμη λειτουργία Δικοινοτικό Γραφείο

Σε μόνιμη λειτουργία βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης Δικοινοτικό Γραφείο που στελεχώνεται τόσο από Ελληνοκύπριους όσο και Τουρκοκύπριους. 

Η  Τεχνική Επιτροπή  έχει σκοπό  την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης στην αντιμετώπιση καθημερινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι απλοί πολίτες. Η συνεργασία αφορά  στην πρόληψη του εγκλήματος, στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, θέματα οδικής ασφάλειας, την παράνομη μετανάστευση, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τα μέλη της Επιτροπής ανταλλάσσουν πληροφορίες και υπάρχουν διαδικασίες παράδοσης από και προς τις δυο κοινότητες καταζητουμένων που διαφεύγουν στις ελεύθερες ή κατεχόμενες περιοχές.

Κοινά προβλήματα

Στα σκαριά βρίσκεται η διενέργεια σεμιναρίων που αφορούν θέματα, που αποτελούν επτά  πληγές που απασχολούν και τις δυο κοινότητες: Τα σεμινάρια που θα διδάξουν ειδικοί θα καλύψουν:

  • Τη Διαφθορά.
  • Την Τρομοκρατία.
  • Τη σεξουαλική παρενόχληση.
  • Την εμπορία προσώπων και παράνομων αντικειμένων.
  • Τη διακίνηση ναρκωτικών.
  • Τη βία στην οικογένεια.
  • Την παράνομη μετανάστευση.

 

 

Home