Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι ΑΚΕΛικοί που δεν θέλουν Κόρτα και το δίλημμα με Ειρήνη

Offsite Team -
26.07.2020 - 07:12

Οι ΑΚΕΛικοί που δεν θέλουν Κόρτα και το δίλημμα με Ειρήνη

Thumbnail
Τριμικλινιώτης: Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο Κόρτας

Του Στέλιου Ξιουρή

Ο παραγοντισμός και ενίοτε οι προσωπικές ατζέντες τρώνε τα σωθικά των κομμάτων και προκαλούν προβλήματα στην υγεία τους, με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις για υλοποίηση της στρατηγικής και των στόχων των πολιτικών σχηματισμών. 

Στα δε μεγαλύτερα κόμματα, όπου κατοικοεδρεύουν ή καλύτερα ευδοκιμούν, όλων των ειδών παράγοντες και σωτήρες τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα και οι αρχηγοί των κομμάτων καλούνται να είναι πέραν από διαχειριστές λεπτών καταστάσεων ενίοτε και ψυχολόγοι. 

Όταν δε οι ηγέτες σκληραίνουν την στάση τους για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα εν τη γενέσει τους και να μην εξαπλωθούν σαν πανδημία, τότε είναι που τους δίνονται επίθετα και παρουσιάζονται υπέρμετρα σκληροί

Φαινόμενα παραγοντισμού ενέσκηψαν τα τελευταία χρόνια και στο ΑΚΕΛ , το οποίο παραδοσιακά ήταν πιο πειθαρχημένο κόμμα σε σχέση με άλλους, προφανώς λόγω της νέας πολιτικής τάξης πραγμάτων, που υιοθετεί τέτοιου είδους κρούσματα απειθαρχίας.

Πάντως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα στην πρόσφατη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, ΕΠΕΣΤΗΣΕ την προσοχή στα στελέχη, ότι τέτοιου είδους φαινόμενα εν όψει προεκλογικής εκστρατείας θα παταχθούν παραδειγματικά. 

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις παρουσιάσθηκαν δυο έντονα φαινόμενα παραγοντισμού, που όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα ενδότερα του κόμματος της αριστεράς, απασχόλησαν έντονα την Εζεκία Παπαϊωάννου,  σε επίπεδο γραμματείας και πέραν των άμεσων παρεμβάσεων αποφασίσθηκε να παρακολουθήσουν τα θέματα μέχρι νεωτέρας.

Τριμικλινιώτης: Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο Κόρτας 

Όσον αφορά το πρώτο φαινόμενο, παρατηρήθηκε από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΝΙΚΟ ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗ ο οποίος σε ανάρτηση του καταφέρθηκε σε βάρος του υποψηφίου Δημάρχου Αγλαντζιάς ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΤΑ , ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ . Μάλιστα, η μάχη της Αγλαντζιάς έχει ιδιαίτερη σημασία για το κόμμα, γιατί αποτελεί το πρώτο τεστ για την συνεργασία ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ, με δεδομένο ότι ο κ. Κόρτας είναι στέλεχος του ΔΗΚΟ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τριμικλινιώτης, κάκιζε την στάση του κ. Κόρτα ο οποίος εμφανίστηκε σε συγκέντρωση δημοτών Αγλαντζιάς εκφωνώντας μάλιστα σχετικό λογύδριο.   Οι Αγλαντζιώτες τάσσονται εναντίον της στέγασης αιτητών ασύλου σε άδειο χώρο στις γειτονιές τους. 

Συγκεκριμένα, το μέλος της Κ.Ε έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποσπώντας και θετικά σχόλια από αρκετούς ΑΚΕΛικούς, τα εξής: « Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηριχθεί για δήμαρχος από οποιοδήποτε δημοκράτη άνθρωπο και οποιοδήποτε προοδευτικό χώρο. Είναι θέμα τάξης και αρχών. Η παρουσία του σε εκδήλωση εναντίον της παρουσίας των προσφύγων μαζί με τους νεοναζί και η ομιλία του το καθιστούν ξεκάθαρα απέναντι , μαζί με την βαρβαρότητα και το ρατσισμό». 

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Το δίκοπο μαχαίρι του ΑΚΕΛ

Η κατάσταση με την βουλευτή του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ περιγράφεται εύγλωττα από τις ρήσεις της πανέμορφης ελληνικής γλώσσας- μυθολογίας, «δίκοπο μαχαίρι» και «ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη». 

Από την μια πλευρά του μαχαιριού είναι η κ. Χαραλαμπίδου, η οποία ακόμη και την περασμένη βδομάδα έστησε ΜΟΝΗ της ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ, διαφοροποιούμενη σε μείζον για το κόμμα πολιτικό θέμα, που ήταν η ψήφιση περί της περιβόητης και περιλάλητης λίστας Γιωρκάτζη , αφού συντάχθηκε με ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ- ΕΛΑΜ και εναντίον της θέσης του ΑΚΕΛ. Κλασική περίπτωση η οποία συγγράφεται στα κορυφαία άρθρα του καταστατικού του κόμματος και προνοούν άμεση απομάκρυνση από το ΑΚΕΛ με συνοπτικές διαδικασίες και σε πρώτο στάδιο αφαίρεση δικαιώματος διεκδίκησης της ένταξης της στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.

Έλα όμως που οι 15 και πλέον χιλιάδες σταυροί προτίμησης στις προηγούμενες βουλευτικές του 2016 και το έρεισμα στην κοινωνία ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ το ΑΚΕΛ και τους συντρόφους, να συνυπάρξουν- ανεχτούν την Ειρήνη και τις εκάστοτε επιθυμίες και θέσεις της. 

Μπορεί το κλίμα να είναι βαρύ για την κ. Χαραλαμπίδου μας έλεγαν μέλη της ηγεσίας του κόμματος, αλλά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, όπου γίναμε ΔΙΟΓΕΝΗΔΕΣ ψάχνοντας ψήφους, δύσκολα μπορείς να αφαιρέσεις από την ανθρωπογεωγραφία σου, τέτοιου βεληνεκούς βουλεύτρια. Εξάλλου, η κ. Χαραλαμπίδου κινείται σε ΑΠΑΤΗΤΑ για το ΑΚΕΛ εδάφη που το κόμμα δεν μπορεί να τα προσεγγίσει, πόσο μάλλον να τα εξερευνήσει…

 

Home