Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας

Offsite Team -
11.07.2019 - 18:07

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας

Thumbnail
Τι λέει ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ για την υλοποίηση του ΜΟΕ για τη διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Ποικίλουν οι αντιδράσεις των κομμάτων για την υλοποίηση του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών του νησιού μας.

ΔΗΣΥ: Ελπίζουμε να φέρει και στην πράξη τις δυο κοινότητες της Κύπρου ακόμη πιο κοντά

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Περατώθηκε σήμερα ένα καίριο Μέτρο Οικοδόμηση Εμπιστοσύνη, αυτό της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας με τα κατεχόμενα. Ήδη το συγκεκριμένο μέτρο χαιρέτισαν τόσο τα ΗΕ αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος είχε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί.  

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την περάτωση και του συγκεκριμένου Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με την ελπίδα να φέρει και στην πράξη τις δυο κοινότητες της Κύπρου ακόμη πιο κοντά.  

Απώτατος στόχος παραμένει βεβαίως, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που είναι και ο δρόμος για την συνολική επίλυση του Κυπριακού.

ΑΚΕΛ: Xαιρετίζει την υλοποίηση του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την υλοποίηση του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών του νησιού μας. Η υλοποίηση του ΜΟΕ για τη  διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί ήταν κάτι που ζητούσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην τελευταία του Έκθεση.

Το ΑΚΕΛ είχε ανέκαθεν τη θέση ότι τα ΜΟΕ συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων, της επικοινωνίας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Ωστόσο, αυτά δεν συνιστούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λύση του Κυπριακού. Η εξεύρεση λύσης αρχών στο Κυπριακό και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας παραμένει ο πρώτιστος και επιτακτικός στόχος μας. Είναι γι’ αυτό που πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις προσπάθειες συνέχισης των διαπραγματεύσεων, όπως καθορίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

ΔΗΚΟ: Ζητούμε δημοσιοποίηση των προνοιών της συμφωνίας για το λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι πρόνοιες της συμφωνίας του λεγόμενου «μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για την κινητή τηλεφωνία, προκαλούν σωρεία ερωτημάτων, τα οποία άπτονται ενδεχόμενης αναβάθμισης των αρχών του ψευδοκράτους και υποβάθμισης παράλληλα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαιτούμε τη δημοσιοποίηση των προνοιών της συμφωνίας, για να γνωρίζουμε εάν:

  1. Ο εξωτερικός κόμβος τηλεφωνίας έχει συνάψει συμφωνία με τ/κ εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες δεν έχουν οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας από τις νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Κατά πόσο αυτές οι τ/κ εταιρείες έχουν λάβει «άδειες λειτουργίας» από τις παράνομες αρχές του ψευδοκράτους.
  3. Κατά πόσο αυτή η έκδηλη παρανομία και παραβίαση των Νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών έχει γίνει με την σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης.
  4. Διερωτόμαστε γιατί για ακόμη μία φορά έχουμε αποδεχθεί ένα ΜΟΕ που το μόνο που πετυχαίνει είναι την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους;
  5. Γιατί προχώρησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη σε αυτό το μέτρο τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται μία «νέα εισβολή» της Τουρκίας στην ΑΟΖ;

Καλούμε τον Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών και τον Γενικό Ελεγκτή αυτεπάγγελτα να διερευνήσουν κατά πόσο παραβιάζονται νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με αυτή τη συμφωνία αλλά και σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.

Καλούμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτεπάγγελτα να εξετάσει κατά πόσο αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τους οποίους λειτουργούν οι εταιρείες που έχουν λάβει νόμιμες άδειες από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Home