Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι ατάκες στην Βουλή για τον Συνεργατισμό - Ένας «θησαυρός»…!

Του Στέλιου Στυλιανού -
04.04.2019 - 15:06

Οι ατάκες στην Βουλή για τον Συνεργατισμό - Ένας «θησαυρός»…!

Thumbnail
Όσα έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Ολομέλεια με τις ατάκες των Πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε στην Βουλή η συζήτηση για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Τον λόγο πρώτα πήραν οι επικεφαλείς των κομμάτων αλλάζωντας μάλιστα μεταξύ τους διάφορες ατάκες για να τονίσουν την ορθότητα των θέσεων τους.

averof

Αβέρωφ Νεοφύτου: Έριξε το γάντι στο ΑΚΕΛ για Μαρί 

 • Διερωτήθηκε αν ο  Άντρος Κυπριανού, όταν μιλά για απαξίωση των ερευνητικών επιτροπών, αναφέρετε στο πόρισμα για το Μαρί και τον Πόλυ Πολυβίου. Τόνισε ότι οι ίδιοι δεν θα βρεθούν έξω από δικαστικές αίθουσες για να διαμαρτυρηθούν για πολιτικές διώξεις.
 • Ανέφερε ότι από το Παραλίμνι ως τον Πύργο Τυλληρίας διοικούσαν κατεστημένα τον Συνεργατισμό.
 • Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Άντρος Κυπριανού τον αποκάλεσε συκοφάντη, με τον πρόεδρο της βουλής να τον καλεί να αποσύρει τον χαρακτηρισμό.

​​​​​​Άντρος Κυπριανού: Έντονη αντιπαράθεση με Τορναρίτη

 • Τώρα αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης: Αλαζονεία και αυταρχικότητα.
 • Έγινε επιλεγμένη διαρροή των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων συναδέλφων για να περάσουν την εικόνα ότι όλοι φταίμε.
 • Κάλεσε το ΕΛΑΜ να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες ότι μέλος του έχει συλληφθεί ως άτομο του υποκόσμου καθώς επίσης και για τις σχέσεις του με τον νεοναζιστικό κόμμα Γερμανίας.
 • Παρέμβαση έκανε μετά την ομιλία Κυπριανού ο κ. Τορναρίτης λέγοντας: «Δεν υπήρξα ποτέ παραμυθάς, έφερα τα πρακτικά» σε σχέση με κόντρα που ξέσπασε στην αρχή της διαδικασίας, οπόταν και χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παραμυθά τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ.

​​​​​​Νίκολας Παπαδόπουλος: Άρχισε με επίθεση στο ΕΛΑΜ

 • Κάλεσε το ΕΛΑΜ να απαντήσει για τις σχέσεις του με το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας αλλά και τις σχέσεις στελεχών του με τον υπόκοσμο. Όλα είναι μέρος του κατεστημένου εκτός από τα ιατρικά συμβούλια που δίνουν απαλλαγές, διερωτήθηκε.
 • Η τοποθέτηση αυτή έφερε τον Προέδρο του ΕΛΑΜ μετά το τέλος της τοποθέτησης του Προέδρου του ΔΗΚΟ, να διαβάζει την γνωμάτευση του Ιατροσυμβουλίου στην δική του περίπτωση.
 • Οι ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, δεν μπορούν να επιζητηθούν πριν το 2013 τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
 • Πριν το 2013 ο Συνεργατισμός ήταν ένα συνονθύλευμα ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Μετά το 2013, το κράτος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του, δια της παρούσας κυβέρνησης. 

​​​​​​Μαρίνος Σιζόπουλος: Σταθηκε σε ΕΛΑΜ και θέσεις ΕΔΕΚ

 • Να δοθούν στον δημοσιότητα οι κατάλογοι με τις διαγραφές δανείων πολιτικών προσώπων ή σωματείων συνδεδεμένων με κόμματα.
 • Όταν παρουσίαζε η ΕΔΕΚ σκάνδαλα στη Βουλή δεν την υποστήριξε κανένα κόμμα ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος
 • Μέσα από το πόρισμα δεν προκύπτουν ευθύνες στην ΕΔΕΚ.
 • Το ΕΛΑΜ μας άσκησε κριτική για την απλή αναλογική διότι δεν πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά στον ολοκληρωτισμό.
 • Ποια ενέργεια της ΕΔΕΚ εδώ και 50 χρόνια στοίχισε στην κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας;
 • Υπάρχουν κάποιοι που εμφανίζονται ως αντισυστημικοί επειδή εκπροσωπούν ένα άλλο χειρότερο σύστημα, αναφερόμενος στο ΕΛΑΜ.
Χρίστου: Ή εμείς ζούμε σε άλλη χώρα ή ο κ. Γεωργιάδης...

​​​​​​Χρίστος Χρίστου: Επίθεση στους τέσσερις μεγάλους

 • Κύριοι ένοχοι είναι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι οποίοι όπως είπε είχαν στήσει μεγάλο φαγοπότι στις πλάτες των πολιτών και σήμερα ήρθαν δήθεν εδώ να αναζητήσουν ευθύνες.
 •  Ο Χρίστος Χρίστου έκανε λόγο και για οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο διασυνδέεται το ΑΚΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 • Το δικηγορικό γραφείο του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν νομικός σύμβουλος της ΣΚΤ 
 • Η ΕΔΕΚ στην αρχή αποκλείστηκε στην αρχή από το φαγοπότι όμως το 1998 πρότειναν αλλαγή της νομοθεσίας για να μπουν και αυτοί στο φαγοπότι
Γιώργος Περδίκης - Μέχρι €30 εκατ τα εισπράξιμα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ

Γιώργος Περδικής: Ξεκίνησε με Σαββόπουλο 

 • Για να αντιγράψω ένα στοίχο του κ. Σαββόπουλου, ο υπουργός ντρέπεται και κάθεται πίσω για να μην παραστεί στο θέατρο σκιών, ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Περδίκης.
 • Έδωσε τα εύσημα στην Ερευνητική Επιτροπή και του κ. Αρέστη..
 • Ο Συνεργατισμός παραχωρήθηκε στον Χάρη Γεωργιάδη και την παρέα του τον Σεπτέμβριο του 2013. 
 • Αυτοί που ανέλαβαν να «σάσουν» τον Συνεργατισμό «έσασαν την πούγκα τους».

Γιωργάλλας: Στάθηκε στους ανεπαρκείς

 • Στην περίπτωση του Συνεργατισμού κάποιοι οι οποίοι έπρεπε να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις στάθηκαν ανεπαρκείς.
 • Χαρακτήρισε κακό προηγούμενο και χλευασμό της Κυβέρνησης προς την ερευνητική επιτροπή της ΣΚΤ.
 • Διόρισαν μια ανεπαρκή διοίκηση σε μια περίοδο κρίσης που ασχολούνταν με τα μικρά.
 • Ευθύνες σε Υπουργό Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.
Πρόταση Λιλλήκα για ανάκληση της εκλογής αξιωματούχου που δεν παράγει έργο

​​​​​​Γιώργος Λιλλήκας: Θυμήθηκε Χρηματιστήριο και Μαρί

 • Το να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν είναι ένα έργο που επετέλεσε πλήρως και τεκμηριωμένα η Ερευνητική Επιτροπή Αρέστη. 
 • Η μη ανάληψη της ευθύνης ήταν περίπου αναμενόμενη αφού αποτελεί μια παγιωμένη πλέον πολιτική κουλτούρα. 
 • Αν συνεχίσουμε έτσι θα βιώσουμε ξανά και ξανά τα ίδια φαινόμενα. Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου διαδέχθηκε το Μαρί, το Μαρί διαδέχθηκε η Λαϊκή Τράπεζα, τη Λαϊκή Τράπεζα διαδέχθηκε ο Συνεργατισμός και τον Συνεργατισμό με μαθηματική ακρίβεια θα διαδεχθεί το επόμενο σκάνδαλο.
 • Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το ατύχημα της Ήλιος, το Μαρί, η οικονομική κρίση και το κούρεμα, η Λαϊκή Τράπεζα και οι διασυνδέσεις Βγενόπουλου με πολιτικά πρόσωπα είναι μερικά από τα όσα έχουν απασχολήσει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
 • Για πολλά απ’ αυτά έχουν διοριστεί Ερευνητικές Επιτροπές τα πορίσματα των οποίων, σχεδόν πάντοτε, αμφισβητήθηκαν κι απαξιώθηκαν απ’ αυτούς που κρίθηκαν ότι φέρουν ευθύνη.
 • Για χρόνια, ως Συμμαχία Πολιτών φωνάζουμε πως δεν είναι δουλειά των κομμάτων να διοικούν την CYTA, την ΑΗΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεργατικής Κεντρικής (μετέπειτα Κυπριακής) Τράπεζας, να στελεχώνουν την ΕΔΥ και την ΕΕΥ. 

   

ΠτΔ σε Ερντογάν: Πάντοτε έτοιμος να προσέλθω σε συνομιλίες

Offsite Team -
30.06.2022 - 02:25

ΠτΔ σε Ερντογάν: Πάντοτε έτοιμος να προσέλθω σε συνομιλίες

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε απόψε στις εργασίες του ευρωατλαντικού δείπνου εργασίας που φιλοξένησε στη Μαδρίτη, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο στο περιθώριο του δείπνου όσο και κατά τη διάρκεια αυτού. Μεταξύ άλλων, αντάλλαξε απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν, τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Μπόρις Τζόνσον, τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Μάριο Ντράγκι, τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, τον Αυστριακό Καγκελάριο κ. Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.

>>> Διαβάστε επίσης: Τα είπε στο... πόδι με Ερντογάν ο Αναστασιάδης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε, επίσης, με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις, κυρίως σε σχέση με το Κυπριακό.

1

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επανέλαβε πως ο ίδιος είναι πάντοτε έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, με στόχο τη διευθέτηση ενός χρονίζοντος προβλήματος, η επίλυση του οποίου θα είναι επωφελής για την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, καθώς και για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας. 

1

1

Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ενώπιον των 36 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε αρχικά στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, με προεξάρχουσες τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η οποία έχει επιφέρει μείζονες αλλαγές, όχι μόνο επί πτυχών της παραδοσιακής ασφάλειας, αλλά και σε τομείς, όπως είναι η ασφάλεια τροφίμων, η ενεργειακή ασφάλεια , η μετανάστευση και οι υβριδικές απειλές.

Βεβαίως, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ θα πρέπει πάντοτε να βασίζεται στον σεβασμό, αφενός, της αυτονομίας των δύο οργανισμών ως προς τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τους και, αφετέρου, του διεθνούς δικαίου.

Τούτων δοθέντων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε στην παρέμβαση του, 4 σημεία που θα πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα, δηλαδή (α) την ενδυνάμωση των αυτόνομων αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ, ούτως ώστε αυτή να μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, πάντοτε σε συνοχή και συνεργασία με συμμάχους, όπως το ΝΑΤΟ ή άλλες χώρες με τις οποίες η ΕΕ μοιράζεται κοινά συμφέροντα και αξίες, (β) την επίδειξη μηδενικής ανοχής, είτε προς παραβιάσεις του Διεθνούς Δίκαιου είτε προς αναθεωρητικές πολιτικές, (γ) την επίλυση υφισταμένων προβλημάτων, τα οποία απειλούν τη συνοχή των δύο Οργανισμών στη βάση του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης και (δ) την εφαρμογή από όλες τις χώρες των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, προκειμένου αυτές να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές.

Αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα το οποίο χαρακτήρισε ως μια «ανοικτή πληγή», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι, όσο αυτό διαιωνίζεται τόσο θα συνεχίζει να αποτελεί απειλή προς την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Επανέλαβε πως επιδίωξη του παραμένει ο τερματισμός της διαίρεσης στην Κύπρο και η επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης διευθέτησης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των όσων προβλέπονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε την προσήλωση του στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου είχαν διακοπεί με στόχο μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Ένας στόχος που θα καταστεί εφικτός με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εμπλεκομένων θα αποφασίσει ότι είναι επιτέλους καιρός για μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε ένα κανονικό κράτος, πράγμα που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών  της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Home