Οι Βαρωσιώτες εκλέγουν τον διάδοχο του Α. Γαλανού

Οι Βαρωσιώτες εκλέγουν τον διάδοχο του Α. Γαλανού

Ακιντζί: Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων
Στις κάλπες για νέο Δήμαρχο-Ερωτηματικό η Αποχή

 Τον διάδοχο του Αλέξη Γαλανού μετά τον ξαφνικό θάνατο του στις 15 Ιουλίου καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι Αμμοχωστιανοί.  

Η Εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινή εκλογική αναμέτρηση έχουν 31,584 Αμμοχωστιανοί ανά το παγκύπριο, ενώ θα ανοίξουν κάλπες σε συνολικά 44 εκλογικά κέντρα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν  4 εκλογικά κέντρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 7 στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.

Πέντε οι μονομάχοι

Υπενθυμίζεται ότι τις εκλογές διεκδικούν πέντε υποψήφιοι οι Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι, οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.  

Την υποψηφιότητα του κύριου Ιωάννου στηρίζουν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών, ενώ την υποψηφιότητα του κύριου Κάρουλλα στηρίζει ο ΔΗΣΥ.

Πότε αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση τα επίσημα- τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου της πόλης του Ευαγόρα θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Ο φόβος κομμάτων και υποψηφίων

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση κρύβει παγίδες τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τα κόμματα που τους στηρίζουν, λόγω και του γεγονότος ότι κάποια δεδομένα ίσως φέρουν ανατροπές στο τελικό αποτέλεσμα.

Καταρχάς, το γεγονός ότι οι εκλογές γίνονται μέσα στο καλοκαίρι πιθανότατα θα έχει ως επακόλουθο μεγαλύτερη αποχή, καθώς πολλοί από τους ψηφοφόρους θα βρίσκονται ακόμα σε διακοπές, ενώ και αυτοί που δεν θα είναι δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα προτιμήσουν την τελευταία Κυριακή του καλοκαιριού να πάνε στην κάλπη χάνοντας ώρες δροσιάς και ξεκούρασης σε βουνό και παραλία.

Παράλληλα αστάθμητος παράγοντας για τα κόμματα είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη μόνο Δημάρχου, και όχι ολόκληρου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μάλιστα, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας πολιτικοί κύκλοι τόνισαν ότι κυρίως όσον αφορά τις εκλογές της Τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλο παράγοντα παίζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις των ψηφοφόρων με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και υποψήφιους Δημάρχους, και από την στιγμή που η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για Δήμαρχο αναμένεται ότι  η αποχή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. 

Home