Οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου από την Ανεξαρτησία μέχρι σήμερα (φωτος)

Οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου από την Ανεξαρτησία μέχρι σήμερα (φωτος)

Εξοφλήθηκαν οι απαιτήσεις Τ/κ και ΕΦΚΑΦ - Η απόδειξη της πληρωμής
Ο Δήμαρχος που έκανε τα περισσότερα χρόνια και αυτός που εκλέγηκε και υπηρέτησε μόλις ένα χρόνο

Τον νέο τους Δήμαρχο εκλέγουν αύριο οι Βαρωσιώτες στις Αναπληρωματικές Εκλογές μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού στις 15 Ιουλίου.

Οι Εκλογείς της Αμμοχώστου θα έχουν την ευκαιρία  να εκλέξουν τον νέο τους Δήμαρχο επιλέγοντας ένα από τους πέντε υποψήφιους. 

Υπενθυμίζεται ότι την Δημαρχία της πόλης του Ευαγόρα διεκδικούν οι Σίμος Ιωάννου, Νίκος Κάρουλλας, Ανδρέας Λόρδος, Λίνος Παπαγιάννης και Γιώργος Σταυρή.

Η Offsite με την ευκαιρία των αυριανών εκλογών κάνει αναδρομή στο παρελθόν και φέρνει στο προσκήνιο τους Δημάρχους που εκλέγηκαν από την Ανεξαρτησία της Κύπρου μέχρι και σήμερα στον Δήμο Αμμοχώστου.

1

Τα 35 χρόνια Ανδρέα Πούγιουρου

35 χρόνια Δήμαρχος Αμμοχώστου διετέλεσε ο Ανδρέας Πούγιουρος. Συγκεκριμένα ο κύριος Πούγιουρος εκλέγηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος το 1953, τον Αδάμ Αδαμαντο. Το 1953 εξελέγη µε μεγάλη πλειοψηφία δήμαρχος Αμμοχώστου, την οποία υπηρέτησε αρχικά για 25 χρόνια μέχρι το 1978. 

Το 1991 επανεξελέγη δήμαρχος του εκτοπισμένου πλέον δήμου Αμμοχώστου µε την ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία του 90,58% των ψηφοφόρων. Επανεκλέγεται δήμαρχος το 1996 με ποσοστό 88,48% και υπηρετεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2001 οπόταν απεσύρθη οικειοθελώς. 

Με δημαρχεύοντες για 13 χρόνια 

Την περίοδο που μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης θητεία του Ανδρέα Πούγιουρου στην Δημαρχία Αμμοχώστου η πόλη του Ευαγόρα δεν είχε Δήμαρχο αλλά σειρά Δημαρχευόντων. 

Συγκεκριμένα ως Δημαρχεύων από το 1978-1987 υπηρέτησε ο Πρόδρομος Παπαβασιλείου, ενώ από το 1987-1991 υπηρέτησαν ως Δημαρχεύων οι Θ. Οικονόμου, Α. Πογιατζής, Ι. Καλλής, Φ. Επιφανίου, Σ. Φοιτίδου.

1

Ο Ένας χρόνος του Κίκη Καζαμία

Στις Δημοτικές εκλογές του 2001 μετά και την απόσυρση του Ανδρέα Πούγιουρου εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμμοχώστου με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ ο Κίκης Καζαμίας.  Την 1η Μαρτίου 2003 ο κύριος Καζαμίας  διορίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον Δημαρχιακό θώκο.

3

Χωρίς Εκλογές ο Διάδοχος Κίκη Καζαμία

Ο Γιαννάκης Σκορδής επελέγη από το ΑΚΕΛ και υπέβαλε υποψηφιότητα για την υπόλοιπη θητεία του υπουργοποιηθέντος, µέχρι τότε ∆ηµάρχου Κίκη Καζαµία. Για την εκλογή του στη θέση αυτή υποστηρίχθηκε και από όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κόµµατα του τόπου. Σαν αποτέλεσµα της στήριξης αυτής απεσύρθη και η µοναδική µία ανθυποψηφιότητα που υπήρχε, οπόταν εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο.

4

Τα 13 χρόνια του Γαλανού 

Η θητεία του Γιαννάκη Σκορδή στην Δημαρχία Αμμοχώστου διήρκεσε μόλις 3 χρονια καθώς στις Δημοτικές του 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμμοχώστου με τη στήριξη του ΔΗΣΥ ο Αλέξης Γαλανός. Επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 2011 (χωρίς ανθυποψήφιο) και στις Δημοτικές εκλογές του 2016 Παρέμεινε δήμαρχος του Δήμου Αμμοχώστου μέχρι τον θάνατο του στις 15 Ιουλίου.

Home