Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι γυναίκες που σάρωσαν και το ανερχόμενο αστέρι του ΑΚΕΛ

Του Στέλιου Στυλιανού -
27.05.2019

Οι γυναίκες που σάρωσαν και το ανερχόμενο αστέρι του ΑΚΕΛ

Thumbnail
Χωρίς γυναικεία παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από δύο θητείες

Ανδρική κατά 6/6 θα είναι η αντιπροσώπηση της Κύπρου στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς καμία από  τις γυναίκες υποψήφιες δεν κατάφερε να πετύχει εκλογή της, αν και υπήρχαν και οι περιπτωσεις που κατάφεραν να βρίσκονται ψηλά σε σταυρούς προτίμησης. 

Συγκεκριμένα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης ήρθε η μοναδική υποψήφια του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου στην πρώτη της εκλογική μάχη με 18144 σταυρούς, παιρνοντας ωστόσο την 4η θέση από τους υποψήφιους του ΑΚΕΛ. 

μαρινα

Την 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ πήρε η Ελένη Θεοχάρους με 10045 σταυρούς προτίμησης, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες μετά από 10 χρόνια καθώς την έδρα του ΔΗΚΟ πήρε με 21155 σταυρούς ο επίσης Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Την τρίτη θέση πήρε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ελένη Σταύρου με 9538 σταυρούς προτίμησης. 

Αξιοσημείωτη παρουσία στην πρώτη τους παρουσία είχαν επίσης η Κατερίνα Χριστοφίδου του ΔΗΚΟ με 7262 ψήφους και η Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου του ΔΗΣΥ με 7166 σταυρούς προτίμησης, οι οποίες στην πρώτη τους εκλογική αναμέτρηση πέτυχαν ικανοποιητικά ποσοστά.

Τέλος, σημαντική παρουσία με 5854 σταυρούς προτίμησης κατέγραψε η Νατάσα Ιωάννου η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.  

 

Home