Οι μεγάλοι χαμένοι των Ευρωεκλογών

Οι μεγάλοι χαμένοι των Ευρωεκλογών

Όπου νικητές, υπάρχουν και χαμένοι

Μπορεί σε κάποια επιτελεία να άνοιξαν σαμπάνιες για τα ανεπίσημα αποτελέσματα (στο 98%), αλλά όπου υπάρχουν νικητές, υπάρχουν και χαμένοι.

Ως μεγάλοι χαμένοι αυτών των εκλογών θεωρούνται, για διαφορετικούς λόγους, υποψήφιοι και αρχηγοί που είτε έμειναν εκτός Ευρωβουλής, είτε είδαν τα κομματικά ποσοστά να καταποντίζονται. 

Κάνουμε αρχή με το ΔΗΣΥ, όπου μεγάλος χαμένος μπορεί να θεωρείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης ο οποίος, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τερματίζει τρίτος, πίσω από τον Λευτέρη Χριστοφόρου και τον Λουκά Φουρλά. 

Στο ΑΚΕΛ, εάν επαληθευτεί η τάση στις κάλπες, μεγάλος χαμένος είναι ο νυν Ευρωβουλευτής του κόμματος Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος μετά από μια πενταετία επιστρέφει στην Κύπρο. Σίγουρος Ευρωβουλευτής θεωρείται ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ενώ σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση έχει ο βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου. 

Στο… ΔΗΚΟ, χαμένη θεωρείται η Ελένη Θεοχάρους, πρόεδρος της Αλληλεγγύης η οποία μένει σίγουρα εκτός Ευρωβουλής μετά από δύο συνεχόμενες θητείες στα έδρανα των Βρυξελλών. Η κα Θεοχάρους μένει τρίτη πίσω από τον εκλέγεντα Κώστα Μαυρίδη και τον Μαρίνο Μουσιούττα. Τέλος, χαμένοι των εκλογών είναι και οι αρχηγοί των κομμάτων Συμμαχίας – Οικολόγων, Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης, που είδαν τη συνεργασία τους να καταποντίζεται σε ποσοστό 3%.

Τέλος, στην ΕΔΕΚ (η οποία πανηγυρίζει για την έκτη έδρα) μεγάλος χαμένος θα είναι ο Δημήτρης Παπαδάκης αν τυχόν δεν εκλεγεί και λάβει τη θέση του ο Χρίστος Ιακώβου. 

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή.  

Home