Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι τρεις εκκρεμότητες του παζλ των Προεδρικών Εκλογών

Του Στέλιου Στυλιανού -
25.09.2022 - 06:00

Οι τρεις εκκρεμότητες του παζλ των Προεδρικών Εκλογών

Οι αποφάσεις Οκτωβρίου που καθορίζουν την εξέλιξη του Προεκλογικού

Τρεις σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες θα καθορίσουν την εξέλιξη του Προεκλογικού αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα από την μια αναμένεται εάν τελικά θα καταλήξουν σε συμφωνία οι 4 υποψήφιοι (Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Κωνσταντίνος Χριστοφίδη) αποφασίζοντας ένα κοινό υποψήφιο για να τρέξουν την κούρσα των εκλογών.

Οι 4 είχαν 2 συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε και συγκεκριμένα Τετάρτη και Παρασκευή μέσα από τις οποίες διαφάνηκε ταύτιση απόψεων:

  •  στην επίλυση του κυπριακού με βάση  τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
  •  στην ανηλεή καταπολέμηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και τους πελατειακού κράτους
  •  στην επιδίωξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στηριζόμενο στην οικολογία , την οικονομία της γνώσης και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Την ίδια ώρα έδειξαν έτοιμοι να παραμερίσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες χάριν του κοινού καλού και αυτό που απομένει είναι να καταλήξουν μέσα από ποια μέθοδο θα επιλεγεί ο εκλεκτός για την διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Οριστικό ξεκαθάρισμα πάντως αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου. 

Αναμένονται οι αποφάσεις ΔΗΠΑ - Οικολόγων

Πέραν του ξεκαθαρίσματος στις συζητήσεις των 4 υποψηφίων εντός Οκτωβρίου αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις σε ΔΗΠΑ και Οικολόγους.

Η Δημοκρατική Παράταξη σύμφωνα με πηγές από το κόμμα αναμένεται να πάρει οριστικές αποφάσεις αρχές Οκτωβρίου ενώ αυτή την περίοδο συνεχίζει τις επαρχιακές συνελεύσεις και τον διάλογο με τα μέλη του κόμματος. Στο κόμμα φαίνεται να συζητούνται τόσο το όνομα του Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και του Νίκου Χριστοδουλίδη χωρίς για την ώρα να έχει κάποιος ξεκάθαρο προβάδισμα. 

Την ίδια ώρα στους Οικολόγους συνέρχεται αύριο Δευτέρα 26/9 η Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος όπου θα υπάρξει συζήτηση για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διεξήχθη εσωτερικά και στην οποία συμμετείχαν 6 υποψήφιοι. 

Παράλληλα είναι καθορισμένη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής για τις 2 Οκτωβρίου και για την ώρα κανένας από τους υποψηφίους δεν φαίνεται να συμπληρώνει το 60% από την διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή για να στηριχθεί από το κόμμα. 

Home