Οι Υπ. Μεταφορών Κύπρου-Ελλάδας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Μελλοντικές συνεργασίες Κύπρου – Ελλάδας

Μνημόνιο για συνεργασία των Υπουργείων Μεταφορών Κύπρου και Ελλάδας υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας Χρίστος Σπίρτζης, οι οποίοι αποφάσισαν, επίσης, να συστήσουν ομάδες εργασίας για εξειδίκευση της συνεργασίας.

Συνεργασίες 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Μνημόνιο προνοεί συνεργασία των δύο Υπουργείων σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις υποδομές, τις αερομεταφορές, τις αστικές συγκοινωνίες, τα μέσα σταθερής τροχιάς και την οδική ασφάλεια.  

Επίσης, αποφασίστηκε όπως συστηθούν ομάδες εργασίας που θα εξειδικεύσουν τα θέματα της συνεργασίας, τα οποία θα οριστικοποιηθούν σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Σπίρτζης στην Κύπρο μέσα στους επόμενους μήνες.

Δηλώσεις Αναστασιάδου

Σε δηλώσεις της, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα επιτρέψει στις δύο χώρες να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, να την τροχοδρομήσουν και να την συγκεκριμενοποιήσουν πάνω στους τομείς των μεταφορών, των υποδομών, της βιώσιμης κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας.  

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, την τεχνογνωσία μας και τις εμπειρίες μας, θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του», πρόσθεσε η Υπουργός Μεταφορών.

Δηλώσεις Σπίρτζη

Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου, επισημαίνοντας ότι από τη στενότερη συνεργασία των δύο Υπουργείων θα επωφεληθούν και οι δύο χώρες.

 

«Έχουμε πολύ μεγάλα έργα υποδομών για τις μεταφορές μπροστά μας και μεγάλα διακυβεύματα, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές και η συνεργασία για να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική μας θέση και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχουμε», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.  

8