Οικολόγοι: Ευχόμαστε ένα Οικολογικό και ελεύθερο 2020

Οικολόγοι: Ευχόμαστε ένα Οικολογικό και ελεύθερο 2020

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στο Κίνημα Οικολόγων
Ευχές από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για τη νέα χρονιά

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, εξέδωσε ανακοίνωση και εύχεται για τη νέα χρονιά. Ευχή του για το 2020 είναι να φέρει στην πατρίδα μας την Ελευθερία και περισσότερη Δημοκρατία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, εύχεται στον Κυπριακό λαό, ένα Οικολογικό και ελεύθερο 2020, γεμάτο υγεία και ευδαιμονία.

Το 2019 ήταν μια ακόμη χρονιά δοκιμασίας για τους Κύπριους, που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε πολλές και πρωτοφανείς προκλήσεις. Ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι συνέπειες  της οικονομικής κρίσης συνέχισαν να βασανίζουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Μέσα στο 2019,  παρά την βελτίωση των οικονομικών δεικτών ζήσαμε την επιδείνωση της οικονομικής πραγματικότητας για πολλές οικογένειες και επιχειρήσεις στη χώρα μας. Η κατάσταση αυτή μας θύμισε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ριζοσπαστικές  αλλαγές στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδικίας.

Βιώσαμε το 2019 την επιδείνωση της κρίσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ένταση τους. Οι φυσικές καταστροφές σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο διαδέχονται η μια την άλλη. Βιώσαμε όμως και την επιμονή κάποιων σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο να συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον και να το κατασπαράζουν, στο βωμό του χρήματος και στο όνομα της λεγόμενης «ανάπτυξης».

Δυστυχώς το 2019 δεν αποτέλεσε το έτος που έφερε πιο κοντά τη λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου, αυτό της Τουρκικής κατοχής και απελευθέρωσης.  Αντίθετα  ζήσαμε μέσα στο χρόνο που φεύγει την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης στο δικό του ευχητήριο μήνυμα, δήλωσε:

«Σήμερα που αρχίζει να φέγγει η ελπίδα της νέας δεκαετίας είναι η ώρα που ο κυπριακός λαός μπορεί και πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε συλλογικά το δίκαιό μας, σε όλα τα πεδία. 

Ο νέος χρόνος αναμένεται να μας φέρει νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Θα βρεθούμε ενώπιον μεγάλων διλημμάτων  και αποφάσεων. Ας φανούμε ως λαός και άτομα άξιοι των περιστάσεων και της ιστορίας μας.

Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα που πέραν της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας απειλεί να βάλει φωτιά  σε ολόκληρη την Μεσόγειο. Έχουμε όμως να αντιμετωπίσουμε και το κακό μας εαυτό, τις χρόνιες αγκυλώσεις και ιδεολογήματα και  μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε το 2020 να φέρει στην πατρίδα μας την Ελευθερία και περισσότερη Δημοκρατία , διαφάνεια και χρήστη διοίκηση  που θα κάνουν το λαό μας περήφανο όπως του αξίζει. Μπορούμε πολύ καλύτερα και μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα ως λαός και ως άτομα.

Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με κοινωνική ευαισθησία τα προβλήματα που μας έφερε η οικονομική κρίση και η διαχείριση της από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, να δούμε με άλλο πρίσμα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας και στήριξης.

Την νέα χρονιά ελπίζω πολίτες και πολιτεία να γίνουμε πιο περιβαλλοντιστές, να νοιαστούμε περισσότερο για τη Φύση και τα Ζώα, για αυτή την μικρή όμορφη πατρίδα που την πληγώνουν οι αλόγιστες σπατάλες, οι υπερβολές και η κακοδιοίκηση.

Καλή Χρονιά λοιπόν, με υγεία και σεβασμό στο περιβάλλον.

Home