Οκτάι - Τατάρ: Συζήτησαν το άνοιγμα των Βαρωσιών

Οκτάι - Τατάρ: Συζήτησαν το άνοιγμα των Βαρωσιών

Η ανακοίνωση του Τούρκου Αντιπροέδρου

Σε κοινή συναίνεση για το άνοιγμα των Βαρωσίων το συντομότερο δυνατόν κατέληξαν κατά τις επαφές τους στην Άγκυρα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι με τον "πρωθυπουργό" Ερσίν Τατάρ. Οκτάι και Τατάρ συμφώνησαν επίσης “να συνεχιστεί η αποφασιστικότητα και συνεργασία για την προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ στην Ανατολική Μεσόγειο”. 

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει ότι πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στην Άγκυρα με τον Ερσίν Τατάρ για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της "συμφωνίας οικονομικής χρηματοπιστωτικής συνεργασίας Τουρκίας - ‘τδβκ’”.  Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφώνησαν όπως  “συνεχιστεί η διαδικασία στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει η Τουρκία στους Τ/κ για τον αγώνα κατά της πανδημίας”. Στο πλαίσιο αυτό κατέληξαν όπως “εντός της φετινής χρονιάς να ξεκινήσουν εργασίες για δημιουργία νοσοκομείου πανδημίας εξοπλισμένο με υψηλή τεχνολογία με 100 κλίνες σε εντατικές μονάδες στην ‘τδβκ’”. 

Κατέληξαν ακόμη όπως ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2020 οι εργασίες επισκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από το Αναμούρ της Τουρκίας στα κατεχόμενα και να ξεκινήσει η παροχή νερού εκ νέου. Σύμφωνα με τον Φουάτ Οκτάι συμφώνησαν ακόμη “να συνεχιστεί η στήριξη της οικονομίας της ‘τδβκ’, να δοθεί ώθηση στην οικονομικές σχέσεις και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η ‘συμφωνία οικονομικής χρηματοπιστωτικής συνεργασίας 2020’”. Υπήρξε ακόμη “κοινή συναίνεση για διατήρηση της αποφασιστικότητας και συνεργασίας για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων  και συμφερόντων των Τ/κ στην Ανατολική Μεσόγειο” αλλά και “για την επιτάχυνση των προσπαθειών για το άνοιγμα των Βαρωσίων το συντομότερο δυνατόν”.

ΚΥΠΕ

Home