Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολγκούν:Η Ειρηνευτική Δύναμη πρέπει να έχει συγκατάθεση των μερών

Offsite Team -
06.10.2022 - 19:36

Ολγκούν:Η Ειρηνευτική Δύναμη πρέπει να έχει συγκατάθεση των μερών

O ΟΗΕ πρέπει να λαμβάνει τη συγκατάθεση των μερών στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται είπε ο Εργκιούν Ολγκούν

Ο Εργκούν Ολγκούν ειδικός αντιπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ  δήλωσε πως η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ πρέπει να λαμβάνει τη συγκατάθεση των μερών στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο κ. Ολγκούν ανάφερε ότι «αυτό δεν είναι απαίτηση, είναι δικαίωμα και θέλουμε αυτό το δικαίωμα να εκπληρωθεί».

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για το θέμα, ο κ. Ολγκούν είπε ότι μέχρι σήμερα η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ λειτουργεί με τη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει συναινέσει σε αυτές τις δραστηριότητες με καλή θέληση και ανοχή».

Ανεφερε ότι είχαν γίνει και στο παρελθόν πολλές προσπάθειες για να ληφθεί η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς και ότι δεν πρόκειται για νέα πρωτοβουλία και πρόσθεσε: «Επί του παρόντος, υπάρχει κοινή βούληση στο υπουργείο εξωτερικών, στην προεδρία και στην Τουρκική Δημοκρατία να καταλήξει το θέμα αυτό».

ΚΥΠΕ

Home