Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών με πολιτικούς Αρχηγούς ο ΠτΔ

Του Στέλιου Στυλιανού -
05.11.2019

Ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών με πολιτικούς Αρχηγούς ο ΠτΔ

Thumbnail
Όλοι στον λόφο πλην Άντρου Κυπριανού λόγω  διαξιφισμών με Αναστασιάδη  

Ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών του με τους Πολιτικούς Αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις με στόχο να προωθηθούν το συντομότερο δυνατό σημαντικά νομοσχέδια για μεταρρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο για ψήφιση έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά το Προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, μετά και τις Καλοκαιρινές διακοπές αλλά και τις συνεχιζόμενες απουσίες του στο Εξωτερικό δράση ανέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθορίζοντας συναντήσεις με Πολιτικούς Αρχηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος στο λόφο του Προεδρικού ανέβηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από κάλεσμα του Νίκου Αναστασιάδη με την ατζέντα της συνάντησης να περιλαμβάνει συζήτηση σε νομοσχέδια για μεταρρυθμίσεις τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Βουλής προς ψήφιση. 

Συγκεκριμένα στην ατζέντα του Προεδρικού κυριαρχεί έντονα αυτή την περίοδο η μεταρρύθμιση στον τομέα της απονομής της δικαιοσύνης, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις Κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό ακολούθησαν κατά σειρά οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Μαρίνος Σιζόπουλος και Ελένη Θεοχάρους, με τον Γιώργο Περδίκη να ανεβαίνει και ο ίδιος τα σκαλιά του Προεδρικού χθες έχοντας συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. 

Παράλληλα στο Προεδρικό θα ανηφορίσουν σήμερα οι Πρόεδροι Συμμαχίας Πολιτών και ΔΗΠΑ, Γιώργος Λιλλήκας και Μάριος Καρογιάν, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Μέσα από αυτές τις επαφές ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται αφού αποδικωποίηση τις θέσεις των Πολιτικών Αρχηγών να ζυγίσει τα δεδομένα για το πως προχωρά χωρίς να αποκλείεται να ικανοποιηθούν κάποια από τα θέλω των κομμάτων για να δώσουν την θετική τους ψήφο στο Κοινοβούλιο στις μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Προεδρικό σήμερα ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τον Άντρο Κυπριανού να ακυρώνει την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού όπως είπε θεωρεί ότι δεν θα είχε νόημα μια συνάντηση μέσα στο κλίμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί, μετά από τις  δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη με τις οποίες ουσιαστικά ο ΠτΔ, όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή των Τουρκοκυπρίων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας Κυβερνητικές πηγές τόνισαν την δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ενώ τόνισαν ότι ο Πρόεδρος θέλησε να δει τα κόμματα για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις με τον Άντρο Κυπριανού να κλείνει ουσιαστικά την πόρτα για μια ευρεία διαβούλευση.

Τέλος, επισήμαναν ότι στόχος του Προέδρου είναι να υπάρξει μια ευρεία αποδοχή σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο για να προχωρήσουν οι επιδιωκόμενες μεταρρυθμίσεις για συμφέρον της κοινωνίας.

Home