Όσα δήλωσαν μετά την συνάντηση τους Αναστασιάδης και Μητσοτάκης

Όσα δήλωσαν μετά την συνάντηση τους Αναστασιάδης και Μητσοτάκης

Ο ΠτΔ σημείωσε με ανάρτηση του στο twitter ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε με ανάρτηση του στο twitter  ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παραμονή της μεγάλης επετείου του Ελληνισμού και ενώ Ελλάδα & Κύπρος αντιμετωπίζουν σημαντικές εθνικές προκλήσεις, πορευόμαστε με ενότητα προκειμένου να προσθέσουμε τη δική μας σελίδα στην ιστορία του Έθνους» επεσήμανε ο Πρόεδρος.

Δείτε τις δηλώσεις των 2 ηγετών

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Προέδρου

Στις 12.30, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Ελληνίδα Πρόεδρο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ στις 17:15 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ρώσο  Πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στις εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:15, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου εκτίθενται, ανάμεσα σε άλλα, έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμή των ηγετών κρατών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Κύπριος Πρόεδρος θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Αμέσως μετά την παρέλαση, τόσο η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και οι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών, περιλαμβανομένου του Προέδρου Αναστασιάδη, θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις.

Home