Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οζερσάι: Γιατί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με ίδιους όρους;

Offsite Team -
03.09.2019 - 22:58

Οζερσάι: Γιατί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με ίδιους όρους;

Thumbnail
Πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 και επί της ίδιας βάσης.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ερωτηθείς εάν ανησυχούν για τις επαφές της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είναι προσεκτικοί και ότι απευθύνουν προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 και επί της ίδιας βάσης, είπε.

Ανέφερε πως ως «κυβέρνηση» πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας στις διαπραγματεύσεις και ότι ενόσω η ελληνοκυπριακή πλευρά διατηρεί την ίδια προσέγγιση δεν είναι δυνατός ένας ομοσπονδιακός συνεταιρισμός στην Κύπρο.

 

«Γιατί να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην ίδια βάση και με τους ίδιους όρους», διερωτήθηκε.  

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι δεν δόθηκε στην «κυβέρνηση» από την «προεδρία» κανένα έγγραφο σχετικό με τους όρους αναφοράς.  

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική πτυχή του ανοίγματος των Βαρωσίων, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε πως οι οικονομικές ανάγκες για τη μετατροπή της περίκλειστης πόλης από στρατιωτική περιοχή σε αστική περιοχή διαφοροποιούνται αναλόγως του πώς θα τύχει χειρισμού το θέμα. Εάν γίνει σταδιακά, όπως ανέφερε, δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, συνέχισε, προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί να πει περισσότερα καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να λάβει μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.  

Σε σχέση με τις περιουσίες του ΕΒΚΑΦ στα Βαρώσια είπε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα και πως εκπρόσωποι του ΕΒΚΑΦ συμμετέχουν στην ομάδα καταγραφής των περιουσιών, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη νομική πτυχή του ζητήματος.  

Home