Οζερσάι: Πρόβλημα στην ιχνηλάτηση επαφών -Πρόστιμο έως & φυλάκιση

Οζερσάι: Πρόβλημα στην ιχνηλάτηση επαφών -Πρόστιμο έως & φυλάκιση

«Δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητη αυτή η ανευθυνότητα»

Με τη φράση «δεν είναι αστείο αυτό» ο «υπεξ» Κουντρέτ Όζερσαϊ σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως κάποια άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό δίδουν εσκεμμένα λανθασμένες πληροφορίες και αποκρύβουν τις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα.  

Για το θέμα αυτό, έγραψε, συνομίλησε με τον «γενικό εισαγγελέα» και συμφωνήθηκε αυτά τα άτομα να διώκονται ποινικά και ήδη υποβλήθηκαν εναντίον τους σχετικές μηνύσεις. «Δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητη αυτή η ανευθυνότητα». Επικαλείται το άρθρο 190 του "ποινικού κώδικα" για απόκρυψη πληροφοριών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων λόγω μεταδοτικής ασθένειας. Αν διαπιστωθεί ότι έχει διαπραχθεί αυτό το αδίκημα, που επισύρει ποινή μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση, θα επιβληθεί και η ποινή, πρόσθεσε, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία της κοινωνίας.

Kudret-Özersay

 

Εξάλλου σε δική του ανάρτηση στα ΜΚΔ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι υπάρχει πληροφόρηση από κάποιους λειτουργούς υγείας και «κυβερνητικούς» αρμόδιους ότι κάποιοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό αποκρύπτουν τις επαφές τους. Να εξηγηθεί ακόμη μια φορά στον κόσμο ακόμα και με δημόσια διαφημιστικά βίντεο, γράφει ο κ. Ερχιουρμάν, ότι «το να αρρωστήσεις δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι».

 

Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος για την κοινωνία και τον κόσμο, αφού μάθει ότι αρρώστησε, να ενημερώσει τους αρμοδίους για τις επαφές που είχε και όχι να ντρέπεται, συμπλήρωσε.  

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μετά από ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Λάπηθο, 25 άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 μέρες σε ξενοδοχείο, χωρίς να αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων.  

Ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ είπε ότι υπάρχουν κάποιοι ασθενείς που προβαίνουν σε ψευδείς δηλώσεις και δεν αποκαλύπτουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή.  

Σε δηλώσεις της η Σιμπέλ Σιμπέρ που συμμετέχει στο συμβούλιο συντονισμού για τον κορωνοϊό στο «πρωθυπουργικό γραφείο» ανάφερε ότι στόχος είναι να ενδυναμώσουν την ομάδα εντοπισμού των επαφών και συζήτησαν αυτό το θέμα σήμερα και χθες. Ετοίμασαν είπε, κάποιες προτάσεις για το πώς μπορούν να καλυφθούν κάποιες ελλείψεις και ανάγκες στον τομέα αυτό. Μελέτησαν πρόσθεσε, και το θέμα της επάρκειας των ιατρικών υλικών και τις ανάγκες στις ΜΕΘ και κατάρτισαν κάποιες προτάσεις.  

Το θέμα του κορωνοϊού, σημείωσε, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το «υπουργείο υγείας», αλλά αφορά τον συντονισμό πολλών τμημάτων και φορέων.

ΚΥΠΕ

Home