Όζγιγιτ: Το πιο ανησυχητικό, ο παραγκωνισμός Ακιντζί

Όζγιγιτ: Το πιο ανησυχητικό, ο παραγκωνισμός Ακιντζί

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΚΚΔ

Δεν συνάδει ούτε με τη βούληση της κοινότητας ούτε με την «κρατική» εθιμοτυπία το ότι ο «υπουργός εξωτερικών», με ένα διαφορετικό όραμα και ατζέντα από τον «πρόεδρο», που είναι αναγνωρισμένος διεθνώς ως ο ηγέτης της κοινότητας, να κάνει μυστικές συναντήσεις με τον Ε/κ ηγέτη, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ.  

Ο κ. Οζγιγίτ προσθέτει ότι δίδει γι αυτή την ενέργεια στον κ. Οζερσάι το ελαφρυντικό ότι «το έκανε καλοπροαίρετα λόγω έλλειψης εμπειρίας. Ελπίζω ότι θα υπάρξει το νωρίτερο εγκατάλειψη τέτοιων ενεργειών που θα δυσκολέψουν την κοινότητα στο Κυπριακό και θα τη μειώσουν».

 

Για τον κ. Οζγιγίτ το πιο ανησυχητικό στοιχείο των χθεσινών εξελίξεων είναι μια προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και της ε/κ ηγεσίας για παραγκωνισμό του κ. Ακιντζί και των δικαιωμάτων και της βούλησης της τ/κ κοινότητας με τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη μετά από τις συναντήσεις που κάνει πίσω από κλειστές πόρτες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πιο πριν και τον κ. Οζερσάι τώρα. «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι πολλές φορές δοκιμάστηκε στην ιστορία ο αγώνας ύπαρξης των Τ/κ και να ορίζουν την μοίρα τους και έχασαν όσοι προσπάθησαν να κάνουν τέτοια παιχνίδια», κατέληξε.

Home