Π. Σαββίδης: Ελλάδα και Κύπρος εργάζονται μαζί και πετυχαίνουν

Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Παναγιώτης Σαββίδης, δήλωσε ότι στη Συμμαχία Πολιτών «είμαστε εθνικά υπερήφανοι για τον αγώνα του 1821, για τον αγώνα, τη δύναμη και τον ηρωισμό και τη θυσία Ελλήνων, στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να διώξουν τους Τούρκους».  

Σε δήλωση μετά τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, ο κ. Σαββίδης είπε πως «επιτέλους φαίνεται ότι, όπου Ελλάδα και Κύπρος εργάζονται μαζί πετυχαίνουμε», προσθέτοντας ότι «αυτό φαίνεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τις τριμερείς συμμαχίες, στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την Ελλάδα προχωρούν».

Παραίτηση Αρέστη

Σε δήλωση αναφορικά με την παραίτηση του Γεώργιου Αρέστη από ερευνητική επιτροπή, που φέρεται να είναι επακόλουθο των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και μελών της Κυβέρνησης για το πόρισμα της ερευνητικής για τον Συνεργατισμό, ο κ. Σαββίδης είπε πως η πράξη του κ. Αρέστη ήταν μια πράξη αξιοπρέπειας.

 

Πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση οφείλει όταν διορίζει, ή δέχεται να διοριστεί μια επιτροπή, να δεχτεί και το πόρισμα της.  

Ανέφερε περαιτέρω ότι «αυτό είναι μήνυμα σε όλους, οι οποίοι συμμετέχουν σε επιτροπές να αποφασίσουν ότι είναι εκεί για να εκτελέσουν αυτό που υποβάλλει η αξιοπρέπεια τους και όχι για να καλύψουν την όποια πολιτική απόφαση».

8