Πάει Αθήνα για Τριμερή με Ελλάδα και Ισραήλ ο Χριστοδουλίδης

Πάει Αθήνα για Τριμερή με Ελλάδα και Ισραήλ ο Χριστοδουλίδης

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης με Δένδια και Ashkenazi

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη Συνάντηση αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της Συνάντησης αναμένεται περαιτέρω να γίνει ανασκόπηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ θα εξετασθούν επίσης τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη θεσμοθέτηση της εν λόγω συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι πριν την τριμερή συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, και του Ισραήλ, Gabi Ashkenazi κατά τις οποίες αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στο Κυπριακό μετά και την εκλογή Τατάρ.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Συνάντησης, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Home