Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης για την Σύνοδο Κορυφής

Offsite Team -
15.10.2022

Πάει Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης για την Σύνοδο Κορυφής

ΠτΔ:Ο κατώτατος μισθός θα υιοθετηθεί & θα είναι αρκούντως δίκαιος
Σημαντικά θέματα στην ατζέντα της εβδομάδας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πολλές και σημαντικές δραστηριότητες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, θα λάβει μέρος και στη Σύνοδο Κοφυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάριο Νάβα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 8 το βράδυ, της Δευτέρας, o Πρόεδρος Aναστασιάδης θα παρευρεθεί στο φιλανθρωπικό δείπνο για τη στήριξη του οργανισμού Hope For Children. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Economist, στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία. Στην ομιλία του αναμένεται ότι θα αναφερθεί στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, στη στρατηγική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και στις προκλήσεις που υπάρχουν για το μέλλον. Η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη θα περιλαμβάνει και αναφορές στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», την παρακαταθήκη που θα αφήσει o Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επόμενες γενιές.

Το Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» περιλαμβάνει έργα, πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την Κύπρο συμβάλλοντας στην αύξηση του Α.Ε.Π της χώρας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος θα δεχθεί στο Γραφείο του, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος θα του υποβάλει την ετήσια έκθεση. Ακολούθως στις 11.45 το πρωί θα δεχθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εργασίας της Ελλάδας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο θα συνοδεύει ο Κύπριος ομόλογος του κ. Κυριάκος Κούσιος.

Κύπρος και Ελλάδα, πριν από δύο εβδομάδες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για παραχώρηση στο Υπουργείο Εργασίας τεχνογνωσίας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να εφαρμοστεί και στην Κύπρο.

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, θέματα ενέργειας, οικονομικά ζητήματα, καθώς και οι εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους ηγέτες της ΕΕ, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ θα έχει την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις συνεχιζόμενες απειλές και προκλήσεις της Τουρκίας.

Home