Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει στην Αρχή Κατά Διαφθοράς με έγγραφα κατά Σιζόπουλου ο Βαρνάβα

Offsite Team -
23.03.2023

Πάει στην Αρχή Κατά Διαφθοράς με έγγραφα κατά Σιζόπουλου ο Βαρνάβα

Για «εκτεθειμένους» που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από «φτιαγμένες ιστορίες» κάνει λόγο ο πρώην Βουλευτής

Για «εκτεθειμένους» που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από «φτιαγμένες ιστορίες», προσπαθώντας να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας λέγοντας ότι "είναι καιρός να πάρουν τις απαντήσεις τους".

Σε ανακοίνωσή του ως απάντηση στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές, ειδικά από αξιωματούχους οι οποίοι κρύβονται πίσω από την πολιτική θέση που κατέχουν, την ασυλία και την κάλυψη που τους παρέχεται από αρμόδιες Αρχές του κράτους, είναι που οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς».

Όπως λέει ο κ. Βαρνάβα μετά τις επιστολές που έλαβε στις 16 Ιανουαρίου και 20 Μαρτίου, η σιωπή του φαίνεται ότι λήφθηκε ως αδυναμία ή ως ενοχή και τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν τις απαντήσεις τους «ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η κουστωδία του».

«Βασιζόμενος στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, το οποίο αγγίζει το λογοτεχνικό μυθιστόρημα και στο οποίο γίνεται αναφορά σε δεκάδες πρόσωπα, ακόμη και στον νυν Προέδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο η ΕΔΕΚ στήριξε, ότι δηλαδή ήταν συνεργάτες του τέως Προέδρου στις διάφορες κατηγορίες τις οποίες ο συγγραφέας του καταλογίζει, κατ’ εντολή του Μ.Σιζόπουλου, ο ούτω λεγόμενος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ» του απέστειλε επιστολές «με πολύ προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο αγγίζει την εντιμότητα μου, προσπαθώντας να διασύρει το όνομα μου και κατ’ επέκταση την οικογένεια μου» αναφέρει ο πρώην Βουλευτής.

Προσθέτει ότι «την  εντιμότητα μου δεν την διαπραγματεύομαι πίσω από κλειστές πόρτες, με κανένα Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος ζει ήδη σε θρυμματισμένο γυάλινο σπίτι και το πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου εκδίδεται από τον λαό, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν του καθενός μας και τις πράξεις μας».

Ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να δώσει μαθήματα εντιμότητας σε μένα προσωπικά είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρει.

Ο κ. Βαρνάβα επανέρχεται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη γράφοντας πως "διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο όνομα μου και τα οποία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα, προσπαθώντας να δώσουν την εικόνα της διαπλοκής και της διαφθοράς".

Απαντώντας στο περιεχόμενο της επιστολής που έλαβε ο κ. Βαρνάβα, δηλώνει ότι "ποτέ μου δεν είχα καμία συνεννόηση ή διαβούλευση με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα όσα αναφέρονται στο βιβλίο και ότι ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας λειτούργησα μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου, αυστηρά και συλλογικά σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να διαφυλάξω το κύρος του θεσμού, την διάκριση ανάμεσα στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, όπως επίσης να μην επιτρέψουμε, ως Επιτροπή , σε κανένα να επωφεληθεί παράνομα από τις οποιεσδήποτε αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων ή προμηθειών της Εθνικής Φρουράς".

Προσθέτει ότι "δεν χρησιμοποίησα ποτέ μου το αξίωμα μου για να πλουτίσω και να πάρω, όπως κοινώς ονομάζονται μίζες και πιθανόν κάποιοι να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια".

Όπως αναφέρει ο πρώην βουλευτής " καμία προσωπική ανάμιξη ή σχέση δεν είχα για την απόφαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου να παραχωρήσει οποιονδήποτε τεμάχιο γης στην εταιρεία που είμαι διευθυντικό στέλεχος, όπως επίσης και σε άλλες 2-3 εταιρείες ταυτόχρονα ενώ οποιαδήποτε διαδικασία  από την εταιρεία μας έγινε δια της νόμιμης οδού και γι’ αυτό το λόγο μετά την ακύρωση η εταιρεία μας έχει αποταθεί δικαστικά εναντίον της ΑΛΚ.

Ο κ. Βαρνάβα καλεί οποιανδήποτε Ανεξάρτητη Αρχή του κράτους, όπως επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή αυτεπάγγελτα να διερευνήσουν τα όσα αναφέρει, όπως και τα όσα γράφονται στο εν λόγω βιβλίο και αφορούν το πρόσωπο του «διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Τέλος καλεί τον «ούτω λεγόμενο Γραμματέα της ΚΕ της ΕΔΕΚ» όπως τον αποκαλεί «όπως είχε το θάρρος και το θράσος να υπογράψει τις ανυπόστατες επιστολές», ενώ τον καλεί να απευθυνθεί με επιστολή του στον Μαρίνο Σιζόπουλο, ζητώντας εξηγήσεις για «ερωτήματα τα οποία εξάγονται από δημοσιεύματα της εφημερίδας Πολίτης στις 3 Ιουνίου 2021 , 3 και 6 Ιουλίου 2022» ενώ καλεί και τον Μ. Σιζόπουλο «να έχει το θάρρος να απαντήσει ένα προς στα ερωτήματα δημόσια, ώστε ο λαός να γνωρίζει τις αλήθειες».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρνάβα λέει ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς στον οποίο θα παραδώσει ό,τι έγγραφα έχει στην κατοχή του και θα ζητήσω την άμεση εξέταση υπόθεσης που αφορά τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

ΚΥΠΕ

Home