Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παίρνει διαβατήρια πίσω σήμερα το Υπουργικό

Offsite Team -
07.10.2020

Παίρνει διαβατήρια πίσω σήμερα το Υπουργικό

Thumbnail
Η ανάκληση υπηκοοτήτων θα γίνει στη βάση της έκθεσης Καλογήρου – Ποια άλλα θέματα εξετάζει το Υπουργικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30 το πρωί (7/10) η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα εξετάσει μία σειρά από σημαντικά ζητήματα.

Ανάμεσα σε άλλα, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, για ανάκληση υπηκοοτήτων, στην βάση και της έκθεσης της Τριμελούς Επιτροπής Καλογήρου που το Σώμα είχε διορίσει.

Υπενθυμίζεται πως, η Τριμελής Επιτροπή εξέτασε 12 φακέλους που αφορούν την πολιτογράφηση 42 ατόμων κατά την περίοδο 2012-2018, εντοπίζοντας φυσικά πρόσωπα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να αιτηθούν Κυπριακό διαβατήριο, αλλά πάραυτα τους παραχωρήθηκε ή κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολιτογράφηση παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία.

Πέραν του θέματος των Πολιτογραφήσεων, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, ο οποίος αναμένεται πως θα στοχεύει στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επίσης, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν προς έγκριση τα ειδικά σχέδια που ετοίμασε το Υπουργείο Εργασίας για πρόσληψη ανέργων και για κατάρτιση εργαζομένων, καθώς και μία σειρά από άλλα θέματα.

Πηγή: Brief

Home