Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάμε από μήνα σε μήνα για την μεταρρύθμιση των Δήμων

Του Στέλιου Στυλιανού -
14.01.2022 - 06:00

Πάμε από μήνα σε μήνα για την μεταρρύθμιση των Δήμων

Δεκάδες οι τροπολογίες - Νέα συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη στην επιτροπή Εσωτερικών

Από μήνα σε μήνα οδηγείται η προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής των 3 νομοσχεδίων που θα οδηγήσουν στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν και αρχικά μετά και την απόφαση για αναβολή των Δημοτικών του περασμένου Δεκεμβρίου με στόχο να προωθηθεί η μεταρρύθμιση το συντομότερο είχε λεχθεί ότι ο στόχος που υπήρχε ήταν να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα 3 νομοσχέδια πριν το τέλος Δεκεμβρίου, είχαμε την πρώτη παράταση αρχές Δεκεμβρίου. 

Συγκεκριμένα κόμματα δεν είχαν καταθέσει εγκαίρως τις τροπολογίες τους όπως είχε αποφασιστεί με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στην κατάθεση τροπολογιών μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί και η χθεσινή συνεδρίαση για συζήτηση επί των τροπολογιών των κομμάτων. Μάλιστα σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άριστος Δαμιανού  κατά την έναρξή της συζήτησης υπήρχαν σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων πέραν των 50 τροπολογιών και στο πλαίσιο της συνεδρίασης κατατέθηκαν και τροπολογίες από τον ΔΗΣΥ.

Σε κάποιες από τις τροπολογίες σύμφωνα με τον κύριο Δαμιανού έχουν υπάρξει ήδη συγκλίσεις και θα ενσωματωθούν στα νομοσχέδια ενώ για κάποιες άλλες χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση και εκκρεμούν και τροπολογίες, που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί και δεν έχουν συζητηθεί.

Για τον σκοπό αυτό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη νέα συνεδρίαση των μελών της επιτροπής με στόχο, αν είναι εφικτό, να ολοκληρώσουν τη συζήτηση επί τροπολογιών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα υπάρξει μια επιπρόσθετη έκτακτη συνεδρίαση για ολοκλήρωση της συζήτησης με ορίζοντα να τεθούν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια της Βουλής εντός Φεβρουαρίου. 

 

Σημειώνεται πάντως ότι η Offsite είχε αναφέρει από τις προηγούμενες μέρες ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν να υπάρξει εκ νέου παράταση και τα νομοσχέδια εφόσον όλα κυλήσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων να οδηγηθούν στην Ολομέλεια εντός Φεβρουαρίου

Την ίδια ώρα ωστόσο φαίνεται να υπάρχει και προβληματισμός ότι η συνεχείς παράταση θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό της μεταρρύθμισης, με τους βουλευτές να καλούνται να διαψεύσουν τα όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο η μεταρρύθμιση να μπει στον μύλο της προεκλογικής εκστρατείας.

Home