Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παπαδόπουλος: Η Κύπρος να στηρίξει τις προσπάθειες της Αρμενίας

Offsite Team -
28.09.2020

Παπαδόπουλος: Η Κύπρος να στηρίξει τις προσπάθειες της Αρμενίας

Thumbnail
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας

Η Κύπρος θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Αρμενίας σε σχέση με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και την εμπλοκή της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ, και ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην Αρμενία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η θέση του ΔΗΚΟ είναι πως η Κύπρος θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Αρμενίας στην αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας και επιθετικότητας.

 

«Με κάθε τρόπο πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες γιατί θεωρούμε ότι η Αρμενία όπως και η Κύπρος έχει να κάνει με μια χώρα που σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες, δεν ακολουθεί και δεν εφαρμόζει την έννομη τάξη, όπως επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, έχουμε και εμείς να κάνουμε όπως και η Αρμενία, με μια χώρα που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και θεωρεί πως με αυτές τις παραβιάσεις θα επεκτείνει τον χώρο επιρροής της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πετύχουν αυτοί οι τουρκικοί σχεδιασμοί», είπε.

 

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της συνάντησης Πομπέο με Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της οποία εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν στο οποίο αναφερόταν πως η επίλυση των διενέξεων για τις θαλάσσιες ζώνες πρέπει να γίνεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας.  

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να επιμείνουμε στην επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον της Τουρκίας για τις παράνομες παραβιάσεις που αφορούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της. «Θα πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τέλους στην επιβολή αυτών των κυρώσεων», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home