Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παπαδόπουλος: Ζητά προσαρμογή τουρισμού στα νέα δεδομένα

Offsite Team -
21.10.2021

Παπαδόπουλος: Ζητά προσαρμογή τουρισμού στα νέα δεδομένα

Όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος

Η τουριστική μας βιομηχανία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα πρέπει να προωθηθούν, πολύ περισσότερο, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από συνάντηση με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι γεγονός πως τα προηγούμενα δύο χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστιες πιέσεις στην τουριστική βιομηχανία», προσθέτοντας ότι «μέσα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που έχει περάσει ο συγκεκριμένος τομέας και μέσα από τα κενά που έχουν αναδείξει αυτές οι δοκιμασίες ίσως να μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να αντιμετωπίσουμε τα κενά και τις παραλείψεις και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική μας βιομηχανία».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Είναι γεγονός και με αυτά που ακούσαμε σήμερα ότι ο σύγχρονος τουρίστας ζητεί περισσότερα και η τουριστική μας βιομηχανία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, στη ζήτηση και στην απαίτηση για ποιότητα, για αυθεντικές εμπειρίες, για καθαριότητα, για αειφορία», πρόσθεσε.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, συνέχισε, «συμφωνούμε με τις προτάσεις του κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού ότι θα πρέπει να προωθηθούν πολύ περισσότερο εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός ειδικού ενδιαφέροντος».

«Όπως έχει φανεί τα προηγούμενα χρόνια, δεν σημαίνει ότι μεγαλύτερος αριθμός τουριστών φέρνει περισσότερα έσοδα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλιππος Δρουσιώτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την ευκαιρία που έδωσε στον Σύνδεσμο να αναφέρει τις απόψεις του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είπε ότι «μετά την πανδημία η σημασία της αειφορίας και του αειφόρου τουρισμού ίσως είναι μονόδρομος και είναι η ευκαιρία με την επανεκκίνηση του τουρισμού να επανεκκινήσει πιο σωστά και πιο αειφόρα για να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει το τουριστικό προϊόν για τις επόμενες γενεές των τουριστών όσο και των Κυπρίων».

Ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι ο Σύνδεσμος έχει δώσει κάποιες εισηγήσεις στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και εξέφρασε την ελπίδα «να δούμε κάποιες αλλαγές στον κυπριακό τουρισμό».

ΚΥΠΕ

Home